Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Provokatörler işbaşında

27 Şubat 2013 Çarşamba günü yayınlandı İstanbul Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci, üniversitenin Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ''İfade Özgürlüğü'' konferansını basarak kürsüyü işgal etti.

Konuşmacıların yerlerine oturan öğrenciler, sırayla arkadaşlarına söz vererek panelin yönetimini kendileri yaptı. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü'nde düzenlenen ''İfade Özgürlüğü'' konulu konferansa Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da katılacağını duyan bir grup öğrenci, salon dışında konferansı protesto etti. Daha sonra yürüyerek kongre salonunun önüne gelen öğrenciler, ilk etapta içeriye alınmadı. Öğretim görevlilerinin müdahalesi üzerine içeriye alınmaya başlanan öğrenciler, güvelik görevlilerinin kimlik kontrolüne kızarak hep birlikte içeriye girmeye başlayınca arbede yaşandı. Bu sırada ezilme tehlikesi geçiren bazı güvenlik görevlileri yere düşerek sürüklendi. Bakanların katılmadığı konferansta salona girmeyi başaran öğrenciler, sloganlar atarak ve alkış tutarak paneli protesto etti. Öğrenciler, daha sonra konuşmacıların oturacağı masaya geçerek kürsüyü işgal etti. Konuşmacılara söz vermeyen öğrenciler, konferansı da kendileri yönetti. Bu sırada konferansı dinlemeye gelen bazı öğrenciler ile baskın yapan öğrenciler arasında kısa süreli tartışmalar yaşandı.

Yaşanan tartışmaların arasında konferansı yöneten öğrenciler, kendi arkadaşlarına söz hakkı verdi. Kürsüye çıkan öğrenciler hükümet ve üniversite yönetimini eleştirdi.

Bu arada paneli yöneten öğrencilerin arasında panele dinleyici olarak gelen bir öğrenci de yer aldı. Baskıyı terör olarak değerlendiren öğrenciye diğer öğrenciler tepki gösterince ortam yine gerildi. Protesto ve kürsü işgaline rağmen salondan ayrılmayan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sözüer ise, işgal uzayınca salondan ayrıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı