Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''Diz çöküp yalvaracaklar''

22 Şubat 2013 Cuma günü yayınlandı Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun Enerji Komiseri Günther Oettinger, ‘yalvararak Türkiye’nin üyeliğini isteyecekler’ sözlerini sahiplenmedi.

Oettinger’in sözcüsü Marlene Holzner, Cihan’a yaptığı açıklamada Bild gazetesinde çıkan haberi yalanlayarak Komiserin Türkiye’nin AB’ye katılması gerektiğine dair hiçbir ifadesinin olmadığını söyledi.

Alman Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye ziyareti arefesine gelen ifadeler için sözcü, Komiserin sözlerinin bağlamından koparılarak yayınlandığını savundu.Bild gazetesi Oettinger’in Konrad Adenaur Vakfı’nın Brüksel’de düzenlediği toplantıda, Türkiye’nin üyeliği için Almanya ve Fransa’nın yalvaracağını söylediğini yazdı. Bild’e göre Oettinger, “Önümüzdeki on yıl içinde Alman ile Fransız başbakanları dizleri üzerinde sürünerek gidecekleri Ankara’da, Türklere ‘dostlarımız, bize gelin’ diye yalvaracaklarına bahse girerim.” dedi.

Bild haberine, pazar günü Türkiye’yi ziyaret edecek Alman Başbakanı Angela Merkel’in bu sözlerden hoşlanmayacağı yorumunu da ekledi."AB Enerji Komiseri Oettinger Türkiye’nin AB’ye girmesi gerektiğini asla ifade etmemiştir." diyen sözcü Holzner, Alman siyasetçinin AB’nin Türkiye ile daha yakın ilişkiler geliştirmesi gerektiğini vurguladığını söyledi.

AB kaynakları, Oettinger’in enerji perspektifinden yorumlar yaptığını ve enerji güvenliği konusunda Türkiye’nin çok mühim rol oynadığına inandığını belirtiyor. Türkiye ile enerji faslının açılması ve ülkenin Avrupa enerji ağına katılımının önemine işaret eden kaynaklar, Oettinger’in sözlerinin bu çerçevede değerlendirilmesi gerektiğini savunuyor. Enerji faslının açılışı Rumlar tarafından veto ediliyor .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı