Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tam dolandırılıyordu ki...

10 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı Sinop'ta kendisini savcı olarak tanıtan bir şahsa 1450 TL para yatırmaya çalışan O.

S., ATM önündeyken polis ekiplerinin dikkati sayesinde Son anda dolandırılmaktan kurtuldu. O.S.'nin ev telefonunu arayan ve kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcı şahıs, evde bulunan eşine “O.S.’nin evi mi?” diye sordu. “Eşinin evde olup olmadığını”, ve “kendisiyle görüşmek istediklerini” söyleyen şahıs, evde olmadığını öğrenince O.S.’nin cep telefon numarasını, kredi kartı kullanıp kullanmadığını ve hangi bankalarda hesabının olduğunu sorarak istediği bilgileri aldı. Dolandırıcı daha Sonra O.S.'yi aradı. O.S.'ye “Sizinle Savcımız Mustafa Bey görüşecek” dedikten Sonra kendini 'Savcı Mustafa bey' tanıtan kişi telefonda konuşmaya başladı.

Bir dolandırıcılık çetesinin peşinde olduklarını ve bu çetenin O.S.'ye ait hesaptan yurt dışına para havalesi gerçekleştirdiğini söyleyen sahte savcı, O.S.'ye bankaya gitmesi gerektiğini, kendisini MOBESE kameralarından da takip edeceklerini belirtti.

Hesap hareketlerini izleyerek çete üyelerini para havale edecekleri sırada yakalamak istediklerini iddia eden sahte savcı, bunun için ATM'den para havale edilmesi gerektiğini belirtti.

Kendisini savcı olarak tanıtan şahsın verdiği farklı bir cep telefonuna ATM'den cebe havale yöntemiyle 290 TL’lik 5 ayrı işlem yapmak suretiyle 1450 TL havale etmeye çalışan O.S.'nin ATM önündeki telaşlı hareketleri, o sırada olay yerinden geçen İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı güven timlerinin dikkatini çekti. Emniyet güçleri, durumundan şüphelendikleri ve dolandırılıyor olabileceğini tahmin ettikleri O.S.'ye, telefonla görüştüğü şahsı tanıyıp tanımadığını sordu. Şahsı tanımadığını ancak telefondaki kişinin kendisinin savcı olduğunu ve vermiş olduğu cep telefonuna para havalesi yapması gerektiğini söylemesi üzerine ekipler tarafından olaya müdahale edildi. 1450 TL, dolandırıcılar tarafından çekilmeden Son anda bloke edildi. Kendisini polis ve savcı olarak tanıtan çete üyelerinin yakalanması için çalışma başlatıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı