Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Kar fırtınası esir aldı

10 Şubat 2013 Pazar günü yayınlandı ABD'nin doğu yakasını vuran kar fırtınası Nemo nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti.

New York, New Jersey, Connecticut, Pennsylvania, Vermont, New Hempshire ve Massachusetts eyaletlerini etkileyen kar fırtınasının ardından kar temizleme çalışmaları devam ediyor.

Ülkenin, New York, New Jersey, Connecticut, Pennsylvania, Vermont, New Hempshire ve Massachusetts eyaletlerinde, saatte yer yer 120 kilometre hızla etkili olan Nemo'nun sebep olduğu zarar bilançosu ağırlaşıyor.

Binlerce uçuşun iptal edilmesine, çok sayıda havaalanının kapanmasına yol açan far fırtınası nedeniyle NBA takımlarından 3'ü seyahat planlarını değiştirmek zorunda kaldı.

Nemo'nun etkisini kaybetmeye başlamasıyla yoğun hava limanları yeniden çalışmaya başlarken, halen çok sayıda havalanının kapalı olduğu öğrenildi.

ABD Posta Servisi, Nemo sebebiyle 7 eyaletteki tüm teslimatları durdurdu.

Kar fırtınasının etkisini kaybetmesi üzerine tüm bölgede yoğun bir yol açma çalışması başlatıldı. Trafiğe araçla çıkmanın yasak olduğu bölgelerde kar temizlik araçları ana yolları kısa sürede açarken, toplanan karların görüntüsü minik tepeleri andırdı. Görevlilerin yanısıra ABD'liler de evlerinin çevresine temizlemek için hummalı bir çalışma içine girdi.

Kar fırtınası nedeniyle Connecticut ve Ontario'da 2'şer, New York ve Massachusetts'te ise birer kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Massachusetts'in Boston kentinde 11 yaşındaki bir çocuk, babasının kürekle karları temizlediği sırada ısınmak için girdiği çalışır durumdaki aracın içinde karbonmonoksit gazıyla zehirlenerek hayatını kaybetti.

Çocuğu baygın halde bulan babasının sağlık görevlilerine haber verdiği ancak hastaneye kaldırılan çocuğun kurtarılamadığı belirtildi.

Otomobilin egzozunun karla kaplı olması nedeniyle karbonmonoksit gazının otomobilin içine dolduğu tespit edildi.

Öte yandan kar fırtınasından etkilenen eyaletlerde hayatı normale döndürme çalışmaları devam ediyor. Elektriği kesilen 600 binden fazla aboneye tekrar elektrik ulaştırma çalışmaları sürerken bir çok eyalette ana arterler temizlenerek trafiğe açıldı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı