Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Lastik Tamircisi Kadın

9 Mart 2012 Cuma günü yayınlandı Bursa'da 15 yıldır oto lastik tamirciliği yapan Halime Doğan, bir elinde kriko, diğerinde bijon anahtarıyla çalışarak erkeklere taş çıkartıyor.

Bursa'nın 'lastikçi abla'sı olan Halime Doğan'ın (35) dükkanı hem ekmek kapısı hem de evi. Yeni Yalova yolu üzerinde 15 yıldır lastikçilik yapan Doğan, gün boyu kriko ve bijon anahtarını yanından ayırmıyor. Birlikte çalıştığı eşinin bel fıtığı olması sebebiyle tek başına lastik tamir eden Doğan, 2 çocuğunun ekmeğini bu işten çıkartıyor. Haftanın her günü araçların lastiklerini değiştirip hava kontrolü yapan Doğan, kadınların her işi yapabileceğini gözler önüne seriyor.

Mesleğini çok sevdiğini, ömrü yettiği sürece lastik tamirciliği ile uğraştığını ifade eden Doğan, 'Bu meslek zor ancak isteyince insan her şeyi başarıyor. Yeter ki çalışma azmi olsun. Alın terimle ekmek parası kazanıyorum. Herkes gibi ben de çocuklarımın rızkının peşindeyim. İlk başta tek başıma bu işi yapabilir miyim diye düşündüm ama işimi severek yapınca zorlanmadım ' dedi.

KADIN LASTİKÇİ TAKDİR TOPLUYOR

Kadınların isteyince her işi yapabileceğini kaydeden Doğan, daha önce 5 yıl İstanbul'da poğaça ve simit sattığını ifade ederek, 'Kadınlar her işi yapabilir. Beni örnek almalarını isterim. Çocuğunuz okuldan geldikten sonra önüne ekmeğini koyuyorsanız, sizden bahtiyarı yok. Ne yorgunluk kalıyor ne de başka bir şey. Ömrüm yettiğince çalışmak istiyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Burası benim hem iş yerim hem de evim. Burada çok mutluyum ' ifadelerini kullandı.

Araçlarını iş yerinini önüne yanaştıran sürücüler elinde bijon anahtarı ve levyesi olan Doğan'ı görünce şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Boş kaldığı zamanlarda da evini temizleyerek çocukları okuldan gelene kadar yemek yaptığını söyleyen Doğan, bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı