Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Müzikli Matematik Daha Keyifli

23 Şubat 2012 Perşembe günü yayınlandı Ardahan'ın Göle ilçesi 75. Yıl İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) matematik öğretmeni olan Erşah Duruşan, öğrencilerine matematik dersini müzikle sevdiriyor.

Öğretmenlik mesleğinin yanı sıra müzikle de uğraşan Erşah Duruşan, öğrencilerinin bu sayede matematiği sevdiğini, anlayamadığı konuları da kolaylıkla öğrenebildiğini dile getirdi. Duruşan, dersine girdiği sınıflarda öğrencilerin başarısında yaklaşık yüzde 70 oranında artış gözlemlediğini söyledi.

'Matematiğin korkulu yüzünü müziğin renkleriyle ılımlı hale getirerek öğrencilerimize sevdiriyoruz ' diyen Duruşan, şunları kaydetti:

'Yapılandırmacı anlayışa ve yeni eğitim sistemimize göre eskisi gibi değil de öğrencilerimizi motive ederek, daha çok derse katılımı sağlamak için belli başlı bazı araçlar kullanıyoruz. Ben kendi bağlamamı öğrencilere bunun için motive aracı olarak kullanmak istedim. Bunun da işe yaradığını gördüm çünkü yöre olarak Türk halkı ezgilerine çok düşkünler. Hepsinin sesi çok yatkın, bağlamayla çok aşinalar ve bağlamanın onlar üzerinde etki yarattığını gördüm. Dersin her son beş dakikasında, on dakikasındaistedikleri türküleri söyleyeceğimizi dile getiriyoruz ve onların derse katılımının arttığını görüyoruz. '

Bazı öğrenciler de hocalarıyla ilgili, 'Öğretmenimiz matematik dersiyle müziği birleştirerek daha zevkli hale getiriyor. Daha iyi çalışmamızı sağlıyor. Bu nedenle matematiği daha çok seviyoruz. Derslerin sonuna doğru bağlamasıyla bizlerin moralini yüksek tutup bize bu dersi daha çok sevdiriyor. Biz de hocamızın verdiği problemleri bu yüksek moralle yapmaya çalışıyoruz ' dedi.

Erşah Duruşan, Kocaeli Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra Ardahan'ın Göle ilçesi 75. Yıl İMKB YİBO'da öğretmenliğe başladı. Öğrencilerinin matematik derslerinden sıkılmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Duruşan, dersi sevdirmenin müzikle olabileceğini düşünerek, öğrencilerine ders sıralarında kısa konserler verdi. Duruşan, bu sayede matematik dersinin öğrenciler için daha eğlenceli ve çekici hale geldiğine de yürekten inandığını söyledi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı