Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Tayfun yıktı geçti

6 Aralık 2012 Perşembe günü yayınlandı Filipinler Milli Afet Riski Azaltma ve Yönetimi Merkezi, ülkenin güneyini vuran Pablo (uluslararası adı Bopha) kasırgası sonucu ölü sayısının 274′e yükseldiğini açıkladı.

Filipinler Milli Afet Riski Azaltma ve Yönetimi Merkezi Başkanı Benito Ramos, ülkenin güneyindeki Mindanao adasını vuran Pablo kasırgası sonucu ölümlerin en çok toprak kaymaları ve sel sonucu yaşandığını belirtti.

Afet sonucu en çok ölümlerin ise adanın Compostela Valley ve Davao Oriental illerinde yaşandığını aktardı. Ramos, afet sonucu 339 kişinin yaralandığını ve 279 kişinin de kayıp ilan edildiğini ifade etti.

Filipinler’in güneyindeki Mindanao adasını dün vuran Pablo kasırgası, gece şiddetini azaltarak Güney Çin Denizi’ne doğru ilerlerken, arkasında büyük yıkım bıraktı. Kasırga şiddetli yağış ve hızı saatte 210 kilometreye ulaşan rüzgâr getirmişti. Felaket sonucu bölgede ağaçlar devrilirken, toprak kaymaları, su baskınları oluştu. Bölgede iletişim ve elektrik hatları koparken, yıkılan köprülen sonucu bazı yerler ile ulaşım kesildi.Filipinler makamları kurtarma çalışmalarına hız verirken, ekipler sel ve toprak kayması sonucu ulaşımı kesilen bölgelere erişmekte zorlanıyor. Felaket sonucu 87 bin kişinin geçici barınaklara sığındığı aktarıldı.Pablo, Filipinler’i bu yıl vuran 16. kasırga oluyor. Filipinler’i her yıl vuran yaklaşık 20 kasırga ve fırtına sonucu yüzlerce insan ölüyor. Pablo’nun, ülkeyi bu yıl vuran en şiddetli kasırga olduğu ifade ediliyor. Filipinler’i Aralık 2011′de vuran Sendong (uluslararası adı Washi) kasırgası sonucu bin 200′den fazla kişi ölmüştü .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı