Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

''BM aciz''

14 Ekim 2012 Pazar günü yayınlandı Suriye’ye müdahale etmediği gerekçesiyle BM’ye tepki gösteren Başbakan Tayyip Erdoğan "20 yıl önce Balkanlar’da yüzbinlerce insanın katledilmesine seyirci kalan BM, Suriye’de acizlik içindedir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Küresel Forumu’nda bir konuşma yaptı.

Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle;

“Kimse, Birleşmiş Milletler’in yapısının adil bir anlayış üzerine bina edildiğini söylemesin. BM’nin reforme edilmesi şart. Bütün çabalarımıza rağmen Güvenlik Konseyi, Suriye’ye müdahale etmemiştir.

Ortada Esed rejimine insanları öldürmesi için cesaret veren bir tutum var. Burada olması gereken neyse bunun yapılması gerekiyor. 20 yıl önce Balkanlar’da yüzbinlerce insanın katledilmesine seyirci kalan BM, Suriye’de acizlik içindedir. Adalet, Suriyelilerin de hakkıdır. Suriye’deki kayıpları istatistiki bir sayı olarak görenler huzur bulamaz. Batı artık dünyanın tek merkezi değildir.

Düşünce özgürlüğü altında kutsal inancımıza hakareti kabul edemeyiz. Bu olaylar sadece olayın yaşandığı ülkeyi değil, bütün dünyayı etkiliyor.

Biz, sevgili peygamberimizin peygamberliğine iman ettiğimiz gibi; Hazreti İsa aleyhisselamın peygamberliğine de, Hazreti Musa aleyhisselamın peygamberliğine de, Hazreti Davut aleyhisselamın peygamberliğine de iman ederiz. Şartsız, şüphesiz iman ederiz.

Farklı inançları olanlar iman etmeseler de biz iman ederiz. Çünkü bizimki sipariş üzerine olan bir iman değil, inancımızın gereğidir."


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı