Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Eğitim Uçağı Düştü

13 Ağustos 2012 Pazartesi günü yayınlandı Tekirdağ Marmara Ereğlisi'nde iki kişinin bulunduğu eğitim uçağı düştü. Uçaktaki iki pilot hayatını kaybetti.

Hezarfen Havaalanından kalkan tek motorlu bir uçak ile Marmara Ereğlisi açıklarında radar teması kayboldu.

Edremit'e gitmek üzere havalanan CIRRUS tipi pervaneli uçak kalkmasının ardından Tekirdağ'ın Marmara Ereğilisi'nin yaklaşık 5 kilometre açıklarında radar teması kesildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki hava trafik kontrol merkezi, uçağa yaptığı çağrıdan cevap alamayınca arama kurtarma ekipleri harekete geçirildi.

Arama çalışmalarına sahil güvenlik ekipleri, bir helikopter ve balıkçılar da katılırken; ilk önce uçağın parçalarına ulaşılırken, akşam saatlerinde de dalgıçlar, öğretmen Pilot Hikmet Aral ve Öğrenci Pilot Liza Şener'in cesetlerini buldu.

GÖRGÜ TANIĞI

Bu arada, Mürüvet Ertaşır adlı bir kişi, kızını aramak için sahile geldiği sırada uçağın düşüşüne şahit olduğunu söyledi.

Kötü hava şartlarına dikkati çeken Ertaşır, ''Ortalık fırtına ve yağmurdan gözükmüyordu, alev topu gibi uçak düştü. Uçağa yıldırım çarptı sanıyorum, çok korktum'' diye konuştu.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı