Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Ankara'da Sami Yusuf Rüzgarı

17 Haziran 2012 Pazar günü yayınlandı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dünyaca ünlü Azeri asıllı Müslüman şarkıcı Sami Yusuf’u kabul etti.

Bu akşam bir konser de verecek olan Müslüman şarkıcı, Miraç Kandili’nin manevi atmosferini Başkentlilerle paylaşacak. Ankara Shoppin Fest(Alışveriş Festivali) kapsamında konser verecek olan Sami Yusuf, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’i ziyaret etti. Ziyarette Gökçek, "Sizi Türkiye’de görmekten ve ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu akşam Miraç Kandili nedeniyle sizin vereceğiniz güzel bir konserle Başkentliler sizi dinleme imkanı bulacak." diye konuştu.

Bir Azeri olarak Türkiye ile gurur duyduğunu, bir Müslüman olarak gurur duyduğunu ifade eden Sami Yusuf ise Ankara’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gökçek’in Azeri misiniz? şeklindeki bir sorusuna Yusuf, İranlı Azeri olduğunu söyledi.

"İSTANBUL’A NAZARAN DAHA SAKİN VE MUTLU BİR ŞEHİR"
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sami Yusuf Ankara hakkındaki düşüncelerinin sorulması üzerine şöyle konuştu: "Ankara Türkiye’nin başkenti olması nedeniyle önemli bir şehir. Fazla gezme şansım olmadı ama gördüğüm kadarıyla İstanbul’a nazaran daha sakin ve mutlu bir şehir olduğunu düşünüyorum. İnşallah daha geniş bir vakitte daha uzun zaman ayırarak gelir ve her yeri gezerim." Ankara’da yine konser vermeyi düşünüp düşünemeyeceğine ise yeni çıkardığı albümün tanıtım çalışmaları için dünyanın her noktasında konserler verdiğini belirten dünyaca ünlü şarkıcı, Malezya'dan başlayan bir konserlerinin olduğunu hatırlatarak, bunların ardından Türkiye'de olmaktan mutluluk duyacağını kaydetti.

Sami Yusuf, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Dünyanın birçok coğrafyasında özelikle İslam coğrafyasında çok zor ve acılı günler yaşanıyor. Nefes aldığımız sürece ümitlerimizi kaybetmeden ben dualarımla ve müziğimle ve çağrılarımla dikkat çekmeye çalışıyorum.” Gökçek ve Yusuf, gazetecilere yaptıkları açıklamaların ardından bir süre sohbet etti, Türk kahvesi içti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı