Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Uçak kazası ve mucize

14 Nisan 2013 Pazar günü yayınlandı Lion Air’a ait bir yolcu uçağı, Bali adasına iniş esnasında pisti ıskalayınca suya iniş yaptı. 101 yolcu ve 7 mürettebatın bulunduğu uçakta 22 kişi yaralandı.

Endonezya’nın Bali adasına uçmakta olan yolcu uçağı, pisti ıskalayınca suya iniş yaptı.

Endonezya'nın tatil mekanı Bali adasındaki havaalanının kıyı kenarında bulunan pistine iniş yapmak isteyen uçak, pisti ıskalayarak suya düşe düştü. Uçağın sığ sulara düşmesi büyük bir faciayı önlerken, sadece kuyruk kısmında büyük bir hasar oluştuğu görüldü. Uçağın, pistin ilerisinde, suyun içinde beklediği bildirildi.

Avustralya'nın AAP haber ajansının verdiği bilgiye göre, uçak TSİ 09.00 sularında inişe geçti. Görgü tanıklarının ifadesine göre, uçak hızı nedeniyle durmayı başaramayarak pisti geçti ve suya düştü.

BÜYÜK PANİK YAŞANDI


Reuters'ın verdiği bilgiye göre, Endonezya hükümeti, uçaktaki 108 yolcu ve mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.
Lion Air'in, Boeing 737 tipi uçağı yeni aldığı ve uçağın henüz geçtiğimiz ay seferlere başladığı öğrenildi.

Bandung kentinden havalanan uçakta yer alan yolculardan 60 yaşındaki Tantri Widiastuti, 'Her şey normal giderken bir anda kendimizi suda buluverdik. Uçağın tabanında bir sürü delik gördüm... Çok hızlı bir şekilde tahliye edildik' dedi.


AP haber ajansına konuşan yolculardan biri, "Uçak inişe geçtiğinde birden denize yakınlaştığını gördüm ve sonunda suya çarptı. Tüm yolcular boğulma korkusuyla panik içinde çığlıklar atıyordu" dedi.

AFP'nin Bali'deki Densapar kentinde bulunan muhabiri ise yolcuların başları ve vücutlarının çeşitli yerleri sarılı halde hastaneye getirildiklerini ve toplam kaç kişinin yaralı olduğu hakkında kesin bir bilgi bulunmadığını belirtti.

Lion Air, yeni uçaklara yaptığı yatırımla adını duyuran bir firma. Airbus ile 234 yeni uçak için geçtiğimiz ay 24 milyar dolarlık bir anlaşma yapan şirket, Boeing firmasıyla da bir yıl önce 230 uçak için anlaşma imzalamıştı.

Yerel televizyon kanallarında beliren görüntülerde, Boeing yolcu uçağının suya inmesinin ardından yolcuların tahliye edilmesi gösterildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı