Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

İmralı''nın mektup trafiği

5 Nisan 2013 Cuma günü yayınlandı İmralı'ya dün giden dördüncü heyette yer alan BDP lideri Demirtaş, Öcalan'ın 'PKK silahsız çekilsin' diye bir şey söylemediğini belirtti.

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK lideri Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmenin detaylarını Nuçe Tv'ye anlattı.

TÜM SÜRECE HAKİM

Önceki görüşmede de Öcalan'ın son derece kararlı, sürece siyasi gelişmelere hakim bir şekilde gördüklerini hatırlatan Demirtaş, 'Bu defa da son görüşmemizden bu yana yaşanan bütün tartışmaları gelişmeleri yakından takip ettiği bütün sürece hakim olduğu gelişmeleri anı anına orada bulunan diğer mahkum arkadaşları ile tartıştığı, değerlendirmeler yaptığı, sürecin ilerlemesi konusunda yoğun bir çaba sarf ettiği şeklindeki gözlemlerimizi bu defa da gördük. Kendisi özellikle Akil İnsanlar Komisyonu, geri çekilme meselesi, yasa komisyon tartışmaları da izlemiş ve biz gitmeden önceki gün de devlet heyeti ile bir görüşme daha gerçekleştirmiş. Bu görüşmenin de özetini bizlere aktardı ' diye konuştu.

ÇEKİLME AÇIKLAMASI YOK

Kimi gazete ve televizyonlarda yer alan Öcalan'ın BDP heyetine 'geri çekilme ile ilgili ' mektup verdiği şeklindeki haberleri yalanlayan Demirtaş, 'Sayın Öcalan'ın bizim heyetimize geri çekilmeyle ilgili bazı mesajlar verdiği, bir mektup verdiği ve geri çekilmenin birkaç gün içerisinde başlayacağı, silahsız olacağı şeklinde bazı yayınlar yapmış durumdalar.

Öncelikle net olarak belirteyim ki Sayın Öcalan dün yaptığımız görüşmede geri çekilme ile ilgili olarak net bir mesaj iletmemiş, bir mektup da bize teslim etmemiştir. Ancak bu konulara ilişkin bir mektup yazdığı, bu mektubun da bir iki gün içinde bize ulaşacağını belirtti. Biz bu mektubu bugün yarın almayı bekliyoruz. Detayların bu mektupta olduğunu belirtmişti. Dolayısıyla bu mektup gelmeden, bu mektup muhataplarına ulaşmadan ve bu mektubun cevabı belki en geç bir hafta içerisinde yeniden İmralı'ya ulaşmadan bütün bu süreçle ilgili durumun kesinleştiği netleştiği şeklindeki bir açıklama yanlış olur. Biz bu konuda bağlayıcı bir açıklama yapılmasını doğru bulmuyoruz. Türk medyası biraz da yorum yaparak, belki de kulis bilgilere dayanarak bu tür haberleri yapıyorlar ama bu konuda net bir karara ulaşılmış değil. Önümüzdeki hafta içerisinde sanıyorum ki bu konudaki gelişmeler netleşmiş olacaktır ' dedi.



HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı