Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Koş koşabilirsen!

3 Mart 2013 Pazar günü yayınlandı Antalya'da düzenlenen 'Runtalya 2013 Yarışı'na katılan 100 kadın, 3 bin liralık ödülü alabilmek için topuklu ayakkabılarla 100 metre koştu.

Öger Tur ve Terra City sponsorluğunda Antalya'da düzenlenen 'Runtalya 2013' organizasyonu, renkli görüntülere sahne oldu. Lara bölgesindeki Terra City Alışveriş Merkezi önüne kurulan alana gelen kadınlar, '2. Yüksek Topuk Koşusu' için hazırlık yapmaya başladı.

Yarışmacılar önce, eşlerinin veya arkadaşlarının giymelerine yardım ettiği topuklu ayakkabıları ayaklarına bantladı. Yüksek topuklu ayakkabılarını giyen yarışmacıların topuk boyları hakemler tarafından ölçüldü. Ayakkabıların topuk iç yüksekliği 7 santimetreyi ve topuk ucu genişliği 1.5 santimetreyi geçenler yarışmaya alınmadı. Daha sonra her koşucuya göğüs numarası ve çip verildi.

Hazırlıkların tamamlanmasının ardından yarışmacılar 4 grup halinde mücadele etti. Finish çizgisinin ardından koşucuların topuk boyları yeniden ölçüldü

Koşuya Muratpaşa Belediyesi Hentbol Takımı ve Milli Takım Oyuncusu Perihan Topaloğlu da katıldı.

Yarış öncesi, "Sahada gösterdiğim performansı burada da göstereceğim" diyerek üçüncü turda koşan Perihan Topaloğlu, yarışı birinci tamamladı ancak topuk boyunun yüksek olması nedeniyle diskalifiye oldu.

100 metreyi 15 saniyeyle 25 saniye arasında koşan yarışmacılar Türkiye'de bir ilke imza attı. Finish çizgisine nefes nefese ulaşan kadınların yarışında birinciliği Aslı Kahraman, ikinciliği Durdu Ekinci, üçüncülüğü Emine Tubaer kazandı. Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin lira para ödlü verildi.

Arkadaşlarına destek için gelen Aşkın Özbilek, “Aklıma hiç topuk bağlayacağım gelmezdi. İlk defa bir kadının ayağını tutuyorum ve topuklarını bağlıyorum. Çok iddialıyız. Benim bantladığım topuklar birinci ve ikinci olacak” derken, yarışmaya Marmaris’ten katılan Gülizar Davran ise, “Normal koşmak güzel ama yüksek topuklarla farklı olacak. Düşme tehlikemiz de var. 5 grup halinde 100 kişi ile yarışacağım. İnşallah birinci olurum” dedi.

Eşine destek olan ve topuklu ayakkabılarını bantlayan Mustafa Davran da birinci olmak için geldiklerini belirtti.

Öte yandan Runtalya kapsamında 'Minik Adımlar' ve 'Halk Koşusu' da yapıldı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı