Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

'Polis kamerası' gerilimi

30 Ocak 2013 Çarşamba günü yayınlandı Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına yönelik yapılan operasyonda 23 kişinin gözaltına alındığını ve çalışmaların adil bir biçimde sürdürüldüğünü açıkladı.

Başsavcılık; şahısların, Belediye bünyesinde ihalesi yapılan Porsuk Çayı ve muhtelif kanallarda düzenlemeler yapım işi, Masal Dünyası yapım işi ve Eskişehir Kentsel Gelişim Projesi yapım işi ihalelerine fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğu gerekçesiyle gözaltına alındığını bildirdi.Söz konusu operasyona yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yazılı bir açıklama geldi. Söz konusu açıklamada, "26 Mayıs 2010 tarihinde bir kısım müştekiler vekilinin cumhuriyet başsavcılığımıza vermiş olduğu şikayet dilekçesinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ihalesi yapılan Porsuk Çayı ve muhtelif kanallarda düzenlemeler yapım işi, Masal Dünyası yapım işi ve Eskişehir Kentsel Gelişim Projesi yapım işi ihalelerine fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğu iddia edildi." bilgisine yer verildi.

Konu ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hassas bir çalışma yürüttüğü ve çalışmalarda sona yaklaşıldığı kaydedilen açıklamada, “Bu süreç içerisinde soruşturma ile ilgili olarak cumhuriyet başsavcılığımızca bilirkişi görevlendirmesi yapıldığı, bilirkişilerce iddiaya konu ihale dosyalarının ve ihale sürecinden sonraki işlemlerin incelendiği, sonuçlarının cumhuriyet başsavcılığımıza sunulduğu, bilirkişi raporları doğrultusunda konunun hassasiyetle araştırılması, gerekli ifade ve beyanların alınabilmesi için Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne talimat verildi.

” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, açıklamada, belediyenin üst düzey yöneticisi olduğu öğrenilen; T.G.G., M.R.E., S.A., G.G., N.Z., R.A.T., E.Ş., A.D., Z.H.K., H.T., D.G., T.V., Y.K., K.O., H.D., R.B., A.F.B., A.Ü., Z.K., E.E., N.H., E.K., M.E. isimli 23 kişinin, ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındığı bilgisine yer verildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı