Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Annan İran'da

12 Nisan 2012 Perşembe günü yayınlandı Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan, Şam yönetiminden, daha önce kendilerine sunulan 6 maddelik ateşkes planına uyulacağına dair güvence aldığını bildirdi.

Tahran ziyareti sırasında konuşan Annan, "Tarafların ateşkese uyması halinde perşembe sabahı ülkedeki durum düzelmeye başlayacaktır." dedi.

Suriye Yönetimi ile temas halinde olduklarını ve kendilerinden olumlu cevaplar aldıklarını söyleyen Annan, "Ancak Suriye hükümeti tüm tarafların ateşkese uyacağından emin olmak istiyor." diye konuştu.

Beşar Esed yönetimin savaş durumuna Son vermeye niyetli olduğunu söyleyen Annan, Suriye hükümetinin, muhaliflerin savaşmayı durduracaklarına dair garanti beklediğini söyledi.

Annan, "Yani şiddet tamamen durmalı." dedi.

Kofi Annan'ın sözcüsü Ahmed Fevzi ise Suriye'nin ateşkes çağrısına uyacağına dair yazılı bir güvence aldıklarını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Velid Muallim imzalı mektupta; sivillere, güvenlik güçlerine ya da kamu ya da özel mülklere saldırı düzenlenmesi durumunda orantılı cevap haklarının saklı olduğu belirtildi.Şam yönetiminin kilit müttefiki durumunda bulunan İran'ın Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi ise açıklamasında "Barış planı yolunda gittiği sürece İran bunu destekleyecektir." dedi.

Beşar Esed yönetimi daha önce de barışın sağlanması amacıyla Kofi Annan ile görüşmüş ve 10 Nisan'a kadar askerlerin şehirden çekileceğini bildirmişti. Buna rağmen ülkede çatışmalar bitmemiş yüzlerce insan hayatını kaybetmişti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı