Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Çamurda 'çete' hazinesi

24 Mart 2012 Cumartesi günü yayınlandı İstanbul’da, 2 kuyumcu kuryesinin gasp edilmesiyle ilgili 4’ü kadın 14 kişi gözaltına alındı.

Kolombiya ve Dominik Cumhuriyeti vatandaşlarının da aralarında bulunduğu zanlılarla birlikte, kuryelerden gasp ettikleri 5 kilo 880 gram altın ele geçirildi. Zanlıların, gasp ettikleri altınları Meriç Nehri kıyısına gömerek sakladıkları ortaya çıktı. Polisin, zanlıların izine güvenlik kameralarının yardımıyla ulaştığı öğrenildi.

Fatih Silivrikapı Mahallesi Meyveli Sokak üzerinde, kuyumcu kuryeleri Murat A. ve Orhan E., 7 Mart’ta silahlı ve maskeli kişiler tarafından gasp edildi. 5 kilo 880 gram altınla kayıplara karışan gaspçıların yakalanması için Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekiplerince soruşturma başlatıldı. Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, soyguncuların kuryeleri takip ettikleri araçların plakalarını tespit etti. Araçların kiralık, kiralayanların da Kolombiyalı olduğunu belirleyen ekipler, bu kişilerin peşine düştü. Çalışma kapsamında bölgedeki güvenlik kameraları bir bir incelendi. Kimlikleri belirlenen zanlılardan bazılarının, Meriç Nehri’nden Yunanistan’a geçme hazırlığında oldukları bilgisi üzerine, Kumkapı ve Edirne’de operasyon düzenlendi.

Operasyonda, 4’ü kadın 14 kişi gözaltına alındı.

İspanyolca tercüman yardımıyla sorgulanan 9’u Kolombiya, 3’ü Dominik Cumhuriyeti vatandaşı 12 yabancı ile 2 Türk, soygunu itiraf etti. Zanlıların göstermiş olduğu Kumkapı’daki evin bahçesinde 3 kilo, Meriç Nehri kıyısında 2 kilo 880 gram olmak üzere toplam 5 kilo 880 gram altın ele geçirildi. Zanlıların kuyumcu kuryelerini iki ayrı araçla takip etmeleri, gaspın ardından ellerinde bavullarla bir taksiye binmeleri, kaçmak için pasaportlarını kargoya vermeleri ve bir alışveriş merkezine girişleri güvenlik kameralarına yansıdı. Ayrıca ekiplerin zanlıları gözaltına almaları ile altının gömüldüğü yerden çıkarılma anı polis kamerasınca kaydedildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4’ü kadın 14 kişi, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı