Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

BDP eylemine müdahale

5 Kasım 2012 Pazartesi günü yayınlandı PKK ve KCK davalarından cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin başlattığı açlık grevine destek vermek için Fatih BDP İlçe Başkanlığı önünde toplanan gruba polis gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

Polis ara sokaklara kaçan göstericileri kovalarken bir kez daha gaz bombası kullandı. Mahalle sakinleri evlerin içine dolan gaz nedeniyle polise isyan etti.

Cezaevlerindeki açlık grevlerine destek vermek için eylem yapmak isteyen BDP’li grup Aksaray’da yapılan müdahale sonrası aralarında milletvekillerinin de bulunduğu grup açıklama yapmak üzere Tarlabaşı’nda bulunan BDP İl Başkanlığı'na geldi. Grubun burada taşkınlık çıkarması üzerine polis, tazyikli su ile müdahale ederken, çok sayıda basın mensubunun da tazyikli sudan etkilendiği görüldü.

BDP açlık grevlerine destek vermek için, günler öncesinden Fatih BDP İlçe Başkanlığı önünde basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Açıklamaya milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Sebahat Tuncel, Levent Tüzel ve Aysel Tuğluk da katılacaktı. Ancak polis BDP’lilerden saatler öncesinde yoğun güvenlik önlemi aldı. BDP İlçe Başkanlığı’nın bulunduğu caddeye giriş kapatıldı. Polis içeri gireceklerin kimliklerini kontrol etti. Polis saat 13.00 sıralarında, aralarında Sebahat Tuncel ve Aysel Tuğluk'un da bulunduğu 100 kişilik gruba tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale etti. Grup ara sokaklara kaçıştı. Bu sırada Sebahat Tuncel ve Aysel Tuğluk yoğun kullanılan gazdan etkilendi.

ARA SOKAKLARDA GÖSTERİCİ AVI

Polis göstericilere bir kaç kişilik grup bile oluştursalar müdahale etmeyi sürdürdü. Gösterici-polis kovalamacası kısa süre sonra ara sokaklara taştı. Polis bu sırada gazın dozunu biraz kaçırdı. Sokaklardaki gaz bulutu evlerinin içine dolan mahalle sakinleri polislere tepki gösterdi.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı