Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Karadeniz'i sel aldı

10 Ekim 2012 Çarşamba günü yayınlandı Beşikdüzü ilçesinde sağanak dolayısıyla yaklaşık 150 iş yeri ve evi su bastı, ilçe merkezindeki okullar tatil edildi.

Beşikdüzü Kaymakamı Alaaddin Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede etkili yağışın saat 03.00 sıralarında başladığını, sağanak dolayısıyla yüksek kesimlerden ilçe merkezine büyük miktarlarda su akışı yaşandığını söyledi.

Yoğun su akışı nedeniyle merkezdeki rögarların tıkandığını ve derelerin taştığını belirten Aktaş, ''İlçe merkezinin büyük bölümü suyla doldu. İlçemiz sahilde olduğu ve önünde Karadeniz Sahil Yolu bulunduğu için su aşağıya akamıyor ve içeriye basıyor. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, DSİ, Karayolları, Trabzon Belediyesi ve İl Özel İdaresi'ne ait ekipler, iş makineleriyle suyun tahliyesi için çalışma yürütüyor. Çalışmalar sayesinde ilçe merkezinde biriken suyun büyük bölümü tahliye edildi ancak yağış devam ediyor'' dedi.

Aktaş, yer yer 5, 10 ve 20 santimetre su birikintisi oluştuğunu ifade ederek, ''Korkulacak bir vaziyet yok. Can kaybımız yok. Maddi hasar oluştu. İlk belirlemelere göre ilçe merkezimizde yaklaşık 150 iş yerini ve binaların bodrum ve zemin katlarını su bastı. Ayrıca bazı okullarımızın giriş ve zemin katlarına da su doldu. Yaşanan olay dolayısıyla ilçemizdeki okulları tatil ettik'' diye konuştu.

-Otomobil toprak altında kaldı-

Öte yandan, Beşikdüzü Şalpazarı yolu, Akkese köyü mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı. Yol kenarında bulunan Ali Yanar'a ait 61 PC 383 plakalı park halindeki otomobil, heyelan sonucu kısmen toprak altında kaldı. Yol, iş makinelerinin çalışması sonucu tek şeritten ulaşıma açıldı, otomobil toprak altından çıkarıldı.

Bu arada, Karadeniz Sahil Yolu'nda biriken su dolayısıyla çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Çarşıbaşı ilçesinin Vakfıkebir çıkışında ulaşım, suyun getirdiği rusubat dolayısıyla tek şeritten sağlanıyor.

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz ise sağanak dolayısıyla ilçe merkezinde 10 iş yeri ile bazı okulların zemin katlarını su bastığını söyledi.

Burunbaşı Mahallesi'nden geçen derenin de taştığını belirten Yılmaz, belediyenin imkanlarıyla su tahliye işlemlerinin gerçekleştirildiğini kaydetti.

Muhabir: Tuğba Yardımcı Mısır

Yayıncı: Murat Kaban


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı