Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Halep'e ölüm kuşatması

1 Ağustos 2012 Çarşamba günü yayınlandı Suriye'de yönetime bağlı birliklerin, muhaliflerin yoğun olduğu yerlerde ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda 40 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülkenin kuzeyinde yer alan İdlib kentinde 12, Deyru'z Zor 9, Humus'ta 7, Halep'te 5, başkent Şam'ın banliöylerinde 4, Lazkiye, Dera ve Hama'da birer olmak üzere ülke genelindeki operasyonlarda açılan ateş sonucunda 40 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada, Halep'in Firdevs, Ensari, Ancera ve Zahara bölgelerinde ordunun helikopter destekli geniş operasyonlar düzenlediğini, güvenlik güçlerinin ağır silahlarla yerleşim birimine ateş açmasında ölü ve yaralının olduğunu kaydeden yerel kaynaklar, Salahaddin bölgesinde nizami ordu ile Özgür Suriye Ordusu arasında şiddetli sokak çatışmaların yaşandığını ifade etti.

Ordunun Salahaddin bölgesine tank ateşi başlatmasında onlarca evin hasar gördüğünü belirten kaynaklar, Halep'in Etarıb beldesinde çok sayıda askerin mühimmatlarıyla birlikte ÖSO'nun safına geçtiğini dile getirdi.

Güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın Kadem, Hacr Esved, Kadisye, Tadamoon, Madaya, Zemelka ve Yelda bölgelerine top ateşine tutuğunu ve açılan ateşte ölü ve yaralının olduğun, Yelda'da güvenlik güçlerince İdam edilen kimliği belirsiz 3 cesedin bulunduğunu anlatan kaynaklar, Yermük ve Madaya bölgelerinde iki ordu arasında sokak çatışmaların yaşandığına değindi.

Deyru'z Zor'da da iki arasında çatışmaların çıktığına da dikkati çeken kaynaklar, ÖSO'nun Dera'da bir tankı imha ettiğini belirten kaynakları, operasyonların olduğu yerde halkın güvenlik nedeniyle bölgeleri terk ederek güvenli yerlere kaçtığını söyledi.

Kaynaklar, ordunun Humus'un Rastan ilçesine uzaktan açtığı tank ateşinin yerleşim yerlerine isabet etmesinde ölü ve yaralıların olduğunu kaydetti.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı