Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Edirne'de dinamitli yıkım

2 Kasım 2012 Cuma günü yayınlandı Kapıkule Sınır Kapısı yanında bulunan metruk durumdaki 2 adet lojman bloku, yerleştirilen dinamitin patlatılmasıyla saniyeler içerisinde yerle bir oldu.

Avrupa’dan Türkiye’ye gelirken ilk karşılaşılan yapılar olması nedeniyle olumsuz görüntü veren yapılar tek tek ortadan kaldırılıyor. Daha önce sınır kapısı önünde sağlık ocağı olarak kullanılan 4 katlı bina Dinamitle yıkılmıştı. Molozların temizlenmesinin ardından Edirne İl Özel İdaresi, Kapıkule’nin modernize edilmeden önce lojman olarak kullanılan yapılara el attı.Türkiye’ye girişte sol tarafta kalan ve kullanılmayan çok sayıda lojman teker teker yıkılıyor. Yıkım işlemleri kapsamında 4’er kattan oluşan 2 bloka 80 kilogramlık Dinamit yerleştirildi. Gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasından sonra Dinamit patlatıldı. Patlama ile birlikte koca bloklar saniyeler içerisinde yerle bir oldu.İstanbul Üniversitesi Maden Mühendisliği’nden gelen Doç. Dr. Ümit Özer liderliğinde ve 16 kişiden oluşan ekip, tarafından gerçekleştirilen yıkımın ardından bölge duman altında kaldı. Yıkımın ardından bir açıklama yapan Edirne İl Özel İdaresi’nde görevli Maden Mühendisi Yasin Yılmaz, 16 kişilik bir ekiple yıkımı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Doç. Dr. Ümit Özer ise kısıtlı imkanlarla gerçekleştirilen patlatmadan istedikleri hedefe ulaştıklarını belirtti.

Daha fazla imkanın sağlanması durumunda daha başarılı yıkımların yapılabileceğini kaydeden Özer, “Türkiye’de Türk mühendislerinin de patlatmayla yapıları yıkabileceğini bu çalışmayla gösterdiğini düşünüyorum. Bizce amacına hizmet etmiş bir çalışmadır." ifadelerini kullandı .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı