Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

Seviye Belirleme Sınavı

9 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yarın, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak olan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yarın, 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıf öğrencileri için gerçekleştirilecek. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) ise 10 Haziran Pazar günü saat 10.00'da başlayacak.

Yarın ve Pazar günü yapılacak sınavlarda, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler en geç saat 09.30'da sınav salonlara alınacak. Öğrenciler, cep telefonu gibi iletişim araçlarıyla sınav salonuna alınmayacak. Öğrenci velilerinin sınav salonlarının bulunduğu binalara girişlerine izin verilmeyecek. Sınav başladıktan sonra ilk 20 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınacak, ilk 30 dakika içinde ise sınav salonu terk edilmeyecek. Engelli öğrencilerin oldukları salonlar hariç, sınav bitimine 15 dakika kala salonda en az iki öğrencinin sınıfta kalması sağlanacak. Sınav bittikten 1 saat sonra isteyen öğrencilere soru kitapçıkları verilecek.

ENGELLİ ÖĞRENCİLER

Sınav salonlarının giriş ve çıkış açısından uygunluğuna ve sınav uygulamalarında engelli öğrencilerin mağduriyet yaşamaması sağlanacak. Sınavlarda engelli öğrencilere yardımcı olmak için görevlendirilecek kodlayıcı ve okutman öğretmenler, öğrencinin engeline ve yabancı diline uygun alanlardan seçilecek. Öğrenciler sahip oldukları engel sebebiyle sürekli kullandıkları araç gereç, cihaz ve ilaç varsa kendilerinin getirmeleri kaydıyla sınavda kullanmalarına izin verilecek. Adaylar, veliler ve okul yöneticileri sınava ilişkin anlaşılmayan bir durum söz konusu olduğunda 'MEB İletişim Merkezi-Alo 147 ' hattına başvurabilecek.


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı