Beyaz Gazete Ana Sayfa
Genişlet Işıklar
Bu Haber Diğer Kanallarda Nasıl Sunuldu

SBS heyecanı

9 Haziran 2012 Cumartesi günü yayınlandı Suşehri Selçuk Fen Dershanesi Müdürü Ahmet Tişra, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesi öğrencilere ve velilere tavsiyelerde bulundu.

Sivas'ın Suşehri Özel Selçuk Fen Dershanesi Müdürü Ahmet Tişra, öğrencilere, bir gece önceden sınavda gerekli olabilecek bütün evrak ve malzemelerini hazırlayıp, unutmayacakları bir yere koymaları tavsiye etti. Tişra, öğrencilerin sınav günü ve sınavdan bir gün önce rahatsızlık verecek yiyecek ve içeceklerden uzak durmaları gerektiğini; nerede, neyi, ne şekilde, nasıl yapacaklarını bilmedikleri zaman sıkıntıya gireceklerini, bunun yeni bir ortama giren insanlarda daha iyi gözlemlediklerini ifade etti.

Öğrencilerin sınav sabahı biraz erken kalkarak hafif bir kahvaltı yapmalarını tavsiye eden Tişra, "Çocuklar, sınavlardan önce yapması gerekenleri, sınavlara giderken götürmesi gerekenleri ve sınav anında yapması gerekenleri önceden bilmesi, sınavlara daha rahat girmesini sağlayacaktır." dedi.

Tişra, öğrencilerin sınav sürecinde yapmaları gerekenleri şöyle sıraladı: "Soruyu tam olarak okuyup, sizden ne istediğini anlamadan çözmeye başlamayın. Blok kodlama yapmak yerine bire bir kodlama yapın. Sorularla ilgili, kolay ya da zor gibi yorumlar yapmayın. Aynı test içindeki tüm soruların puan değeri eşittir. Bir soruya takılarak vakit kaybetmeyin. Yapamadığınız sorunun yanına, daha sonra dönmek üzere bir işaret koyun ve diğer soruya geçin. Tüm şıkları okumadan cevaba karar vermeyin."Anne ve babaları da uyaran Tişra, çocuklarına haksız eleştiri ve kırıcı cümleler kullanmaktan kaçınmalarını, başkalarıyla kıyaslamamalarını tavsiye etti .


HABERDAR OLMAK İÇİN MAİL BÜLTENİMİZE KAYIT OLUN
Copyright BeyazGazete.Com ' Tüm Hakları Saklıdır. Web sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları haber kaynaklarına aittir. Kaynakları beraberinde belirtilmiştir. Haberleri kopyalamayınız. Norm Yazılım
Ajanslar
yukarı