Yunanistan'ın Türk İHA korkusu devam ediyor! 'Acil önlem almalıyız'

Yunan medyası gündemine yine Türk İHA'larını taşıdı. Türk İHA'larının gücüne karşı Yunanistan hava gücünün acil önlem alınması gerektiğini yazdı. Haberde, "Türkler, Patriot füze stoğumuzun kısa sürede tükenmesine yol açabilecek çok sayıda İHA'ya sahip" denildi.

Yunanistan'ın Türk İHA korkusu devam ediyor! 'Acil önlem almalıyız'
Yunanistan'ın Türk İHA korkusu devam ediyor! 'Acil önlem almalıyız'
Türkiye'nin savunma ve havacılık konusundaki başarıları Yunan medyasında gündeme gelmeye devam ediyor. Yunan medya kuruluşu Pentapostagma'da 'Türk insansız hava araçlarına karşı Yunan hava savunması için ihtiyacımız olan iki acil hamle' başlıklı haberde şu ifadelere yer verildi:

'Türk İHA'larına karşı Yunan hava savunmasının nasıl şekillenmesi gerekir?

Türkiye'nin İHA gücü

Türkiye, hava savunma ağı hedeflerimizin doygunluğuna, bir diğer yandan mevcut Patriot füze stoğumuzun kısa sürede tükenmesine yol açabilecek çok sayıda drone ve füze sistemine sahiptir.'

'İHA'larla başa çıkmak için önlem alınmalı'

'Ülkemizin bundan sonra stok olarak ABD'den veya söz konusu uçaksavar sistemine de sahip olan AB ülkeleri ile yapılacak bir anlaşma çerçevesinde ilave Patriot füzeleri tedarik etmeye başlaması önerilmektedir. Bu, ülkemizin atması gereken iki acil hamleden ilkidir. İkinci, yapmamız gereken Türk insansız hava araçlarıyla başa çıkmak için bir an önce stratejik ve taktik silahlar edinmektir '.