Haber Arşivi

Heron Kutsal Alanı Yivli Sütunları İle Gizemini Koruyor

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde onlarca yivli sütun bulunan 2 bin yıllık Heron (Derik) kutsal alanını Romalılardan önce kimlerin kullandığı gizemini koruyor.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:26:13

Polisler Bile Şaşırdı Açıklaması Ekmek Arasına Uyuşturucu Gizlediler

İzmir’in Konak ilçesinde, ekmek arasına gizlenmiş 400 gram sentetik uyuşturucu ele geçirilirken, olayla ilgili iki şüpheli yakalandı.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:25:41

Adana'da Tartıştığı Kişiyi Bıçakla Yaralayan Sanığa 8 Yıl 4 Ay Hapis Cezası Verildi

Adana'da tartıştığı kişiyi bıçakla yaralayan sanık ''kasten öldürmeye teşebbüs'' suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:24:12

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Okuma Etkinlikleriyle Gençleri 'Yunus Emre İklimi'ne Davet Ediyor

UNESCO'nun 2021'i 'Yunus Emre Yılı' ilan etmesi dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde, uzmanlar tarafından halk ozanıyla ilgili sunumlar yapılıyor, şiirleri tahlil ediliyor Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uysal: 'Yedi asır önce bu toprakları mayalayan Yunus, bugün de coğrafyamızı, dünyamızı yeniden inşa edecektir'

15 Mart 2021 Pazartesi   11:23:42

İnci Kefali Göçü Yetersiz Yağışlar Nedeniyle Bu Sene Zorlu Geçecek

YYÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu: 'Havzaya düşen yağışın dört katı kadar buharlaşma gerçekleşiyor. Düşen yağış bunu karşılayacak kapasitede değil. Bundan sonra karşımıza çıkan tablo, Van Gölü seviyesinin sürekli azalacağı yönünde olacak' YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Doktor Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş: 'İnci kefali yaşamını her ne kadar Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı sularında gerçekleştirse de varlığının devamlılığı göle dökülen akarsuların varlığıyla mümkün. Bu suların yok olması, inci kefalinin de yok olması demek. Debilerin düşmesi, inci kefalinin üremesini olumsuz etkileyecek'

15 Mart 2021 Pazartesi   11:23:14

Sepaş Enerji'den Kırklareli Sanayisine İndirimli Elektrik Desteği

Sepaş Enerji, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası ile imzaladığı tarife protokolü ile ilçedeki sanayicilere elektrik fiyatlarında indirim desteği sunuyor.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:23:13

Yumurtalık Kaymakamı Vural, Fidan Üreticilerini Ziyaret Etti

Yumurtalık Kaymakamı Hasan Hüseyin Vural, ilçede avakado, mango ve passiflora fidanı yetiştiricilerini ziyaret ederek fidan seralarını gezdi.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:23:12

MKE Ankaragücü, Hikmet Karaman İle Çıkışa Geçti

Sarılacivertlileri düşme hattında teslim alan tecrübeli teknik adam, 6 maçta 11 puan aldırdığı takımını düşme hattının üstüne taşıdı MKE Ankaragücü, 2 yılı aşkın süre sonra Süper Lig'de 3 maç üst üste kazandı.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:22:43

Malabadi Köprüsüne Ziyaretçi Akını

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesinde bulunan Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki tarihi Malabadi Köprüsü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:22:42

Atatürk'ün Adana'ya Gelişinin 98. Yıl Dönümü Kutlandı

ADANA – Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Adana'ya gelişinin 98. yıl dönümü kentte törenlerle kutlandı.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:22:14

Ayvalık'ta Arazide Cesedi Bulunan Bebeğin Annesi Olduğu İddia Edilen Genç Kadın Tutuklandı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde arazide bir poşette bebek cesedi bulunmasıyla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan genç kadın tutuklandı.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:22:13

Kültür Ve Turizm Bakanı Ersoy, Turist Kabulünde Vaka Sayıları Ve Aşı Programına Bakılacağını Söyledi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'ye turist kabulünde, kişilerin geldikleri ülkenin günlük vaka sayıları ve aşılama programlarının dikkate alınacağını bildirdi.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:22:12

ANALİZ - Suudi Arabistan-BAE Rekabeti Ekonomik Sahaya Taşınıyor

Suudi Arabistan yönetiminin Şubat ayı başlarında bölgesel merkezlerini Suudi Arabistan’a taşımayan yabancı şirketlerin 2024 yılından itibaren kamu ihalelerine giremeyeceklerini ilan etmesiyle, Körfez bölgesinin iki müttefiki olan Suudi Arabistan ile BAE arasında bir süredir siyasi alanda devam eden rekabet ekonomi alanına taşınmış oldu Büyük şirketlerin bölgesel merkezlerini Suudi Arabistan’a taşımalarının önündeki en önemli engel, Suudi Arabistan’ın son dönemde yöneldiği iddialı ve maceracı dış politikanın ülkede yol açtığı güvenlik sorunları. Özellikle son yıllarda ülkenin büyük şehirlerine, liman, havaalanı ve petrol üretimiletim hatları gibi kritik tesislerine yönelik Yemen ve İran kaynaklı balistik füze ve insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırılar, ülkeye yatırım yapmak ve bölgesel merkezlerini taşımak isteyen şirketler için önemli bir tedirginlik kaynağı olacaktır İkinci olarak, ülkedeki eğitim ve sağlık altyapısında görülen yetersizlikler, şirket merkezlerinin ve üst düzey yöneticilerin ülkeye taşınmasını zorlaştıran başka bir unsur olarak ön plana çıkıyor. Özellikle 4060 yaş aralığında bulunan ve çocuk sahibi olan üst düzey yöneticilerin, bir ülkeye yerleşme kararı verirken eğitim ve sağlık altyapısına büyük önem verdikleri bilinen bir gerçek Üçüncü olarak, Muhammed bin Selman’ın 2017 yılından itibaren, yolsuzlukla mücadele adı altında bazı hanedan üyelerine ve önemli iş insanlarına Ritz Carlton otelinde gösterdiği muamele, hanedan ile ihtilaf durumundaki iş insanlarının başlarına nelerin gelebileceğini ortaya koyan kötü bir örnek olarak hafızalarda duruyor. Benzer şekilde, Kaşıkçı cinayeti de veliaht prensle ihtilafa düşen isimlerin nasıl bir muameleyle karşı karşıya kalabileceğine dair korkunç bir örnek olarak canlılığını koruyor Büyük şirketlerin bölgesel merkezlerini Suudi Arabistan’a taşımalarının önündeki en önemli engellerden sonuncusu fakat en önemlisini ise muhafazakâr Suudi hayat tarzı ve ülkede İslam dışı hayat tarzını kısıtlayan yasal ve kültürel koşullar oluşturuyor. İçkili eğlence mekânları, insanların serbestçe denize girebildiği plajlar gibi bilhassa yabancıların kendilerini rahat hissettiği mekânların varlığı, bu şirketlerin BAE’yi üs olarak kullanmalarını etkileyen önemli bir faktör. Benzer şartların Suudi Arabistan’da sağlanabilmesi kısa vadede mümkün görünmüyor Her ne kadar küresel şirketlerin merkez üssü olması hususunda birtakım dezavantajları olsa da, Suudi Arabistan’ın ekonomik, demografik ve coğrafi olarak bölgenin en büyük ülkesi olduğu yine de akıldan çıkarılmamalı. Suudi yönetiminin açıkladığı devasa yatırım programlarına göz diken şirketlerin bu süreçte vereceği rasyonel kararlar, 1970’li yıllardan itibaren bölgenin ekonomik 15 Mart 2021 Pazartesi   11:21:43

Bütçe Uygulama Sonuçları (1)

Bütçe gelirleri şubatta 119,6 milyar lira, giderleri 96,4 milyar lira olarak hesaplandı Bütçe şubatta 23,2 milyar lira fazla, ocakşubat döneminde 984 milyon lira açık verdi.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:21:42

Diyarbakır'da Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri 'İnsan Hakları Eylem Planı'nı Değerlendirdi

MAZLUMDER Diyarbakır Şube Başkanı Mahmut Aytekin: 'İnsan Hakları Eylem Planı'nı destekliyoruz. Destek sunmaya devam edeceğiz' İnsan Hakları Cemiyeti Başkanı Mehmet Karadağ: 'Gerçekleştirilirse yargı daha hızlı ve etkili olacak. Vatandaşın yargıya, adalete güveni daha da artacaktır'

15 Mart 2021 Pazartesi   11:21:42

'Okçu Bekir', Geleneksel Türk Oklarını Gelecek Kuşaklara Aktarıyor

Başkent'te yaşayan geleneksel Türk oku ustası Bekir Büyüksındır, ata yadigarı okçuluğu hak ettiği noktaya getirebilmek için yoğun mesai harcıyor 'Diriliş Ertuğrul' ve 'Kuruluş: Osman' gibi Türkİslam tarihini anlatan televizyon dizilerine özel oklar üreten Büyüksındır, ürünlerini Norveç, Lübnan, Yeni Zelanda ve Kanada'nın da arasında bulunduğu 34 ülkeye ihraç ediyor Büyüksındır: 'Asırlarca dünyaya adaletle hükmeden atalarımızdan bizlere kalan bu zengin mirasa sahip çıkmak zorundayız'.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:20:45

Madde Bağımlısı Gençler 'Huzur Köy'de Yeniden Hayata Tutunacak

Kırıkkale'de 19 yaş ve üzeri madde bağımlılarının tedavi edilerek hayata uyumlarını sağlamak amacıyla 50 yataklı 'Huzur Köy' inşa edildi Vali Yunus Sezer: 'Bağımlılarımız hem bedenen hem de ruhen kendilerini yeniden hayata adapte edecekler'.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:20:44

Esenboğa Elektrik, Türkiye'nin En Büyük Solar Portföy Sahibi Şirketi Oldu

Esenboğa Elektrik, Kinesis AŞ'ye ait 39 güneş enerjisi santralini (GES) satın alarak kurulu gücünü yüzde 110 artışla 118 megavata taşıdı ve Türkiye'nin en büyük solar portföy sahibi şirketi oldu.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:20:13

Mavi Kategorideki Diyarbakır'da Organ Nakli Ameliyatları Arttı

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Muhammed Asena: 'Organ nakli bekleyen hastaları hastanemize bekliyoruz' Organ Nakli Birimi Müdürü Doç. Dr. Ramazan Danış: 'Kovid19 nedeniyle bir yıldır ara verdiğimiz organ nakli ameliyatlarına tekrar başlamanın sevincini yaşıyoruz'

15 Mart 2021 Pazartesi   11:20:12

Erciyes'te Kayak Heyecanı Bu Sezon Üretilen 540 Bin Metreküp Suni Kar İle Renklendi

Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahit Cıngı: 'Bu sezona kadar hiç bu seviyede suni kar üretmeye ihtiyacımız olmamıştı. Bu yıl havaların önceki yıllara oranla biraz daha ılıman gitmesi bizi daha fazla suni kar üretmeye teşvik etti.' 'Erciyes Master Planı hazırlanırken özelikle kar yağmadığı dönemlerde pistleri karsız bırakmamak, kayakseverlere kesintisiz hizmet verebilmek için suni kar üretim alt yapısına önem verildi. Biz de bu suni karlama alt yapısının ekmeğini yedik, çok ciddi faydasını gördük'

15 Mart 2021 Pazartesi   11:19:44

KOVID-19 HASTALARI YAŞADIKLARINI ANLATIYOR - 'Bu Virüs Oksijeni Yok Ediyor'

İzmir'de yakalandığı Kovid19'a karşı mücadeleyi kazanan avukat Hürriyet Aygün: 'Hafife alınır bir hastalık değil. Hayati fonksiyonları etkiliyor. Kandaki oksijenin düşmesi ne demek. Bu virüs oksijeni yok ediyor. İnsanların biraz daha ciddiye alması lazım'

15 Mart 2021 Pazartesi   11:19:42

Gaziantep Enerjisini Doğadan Alacak

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin lokomotif kenti Gaziantep, doğayı ve gelecek nesilleri korumak için kentin enerji akışını yenilenebilir enerjiden üretmeye yöneldi Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin: 'Pandemi bize gösterdi ki doğayı, havayı, enerjiyi koruman lazım. O yüzden de yenilenebilir enerjiyi çoğaltmak lazım. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi olarak kentin tükettiği tüm enerjiyi yenilenebilir enerjiye çevirmek için büyük gayret gösteriyoruz'

15 Mart 2021 Pazartesi   11:19:12

'Elmacı Dede' Mehmetçik İçin Bin 614 Kilometre Yol Kat Etti

Denizli’de çiftçilik yapan ve ‘Elmacı Dede’ olarak bilinen Muhammet Yılmaz, bahçesinden topladığı elmaları bin 614 kilometre kat ederek geldiği Van’da, terörle mücadeleyi başarıyla yürüten Mehmetçiğe ulaştırdı.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:18:44

Spor Kulüplerine 1 Milyonluk Destek Sürüyor

Körfez Belediyesi, son iki yılda ilçedeki amatör spor kulüplerine yönelik yaptığı 1 milyon TL’lik desteği bu yolda sürdürecek.

15 Mart 2021 Pazartesi   11:18:43

Kitap Kurtları Her Çarşamba Aynı Ekranda Buluşup 'Birlinkte' Okuyor

Bursa'nın Keles ilçesinde geçen yıl kasım ayında başlatılan ve her buluşmada 300 kişinin yer alabildiği çevrim içi kitap okuma etkinliğinde kısa sürede 17 ilden yaklaşık 3 bin ortaokul öğrencisine ulaşıldı İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Narin: 'Birlikte okumaktan vazgeçmeyelim, teknoloji bizi okumaktan uzaklaştırmasın. Teknoloji, eğer beraber olursak bizi geliştiren bir platform haline gelebilir'

15 Mart 2021 Pazartesi   11:18:42

 1  2  ...  55  56  57  ...  70  71