Kabine Toplantısı son erdi! Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Başkan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde toplandı. Kabine Toplantısı'nda, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret, gıda ürünlerindeki fahiş fiyatlar, diplomatik temaslar ve koronavirüs salgınında son durumun ele alındı. Gelen son dakika haberine göre; Kabine Toplantısı sona erdi. Başkan Erdoğan, toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Kabine Toplantısı son erdi! Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
Kabine Toplantısı son erdi! Başkan Erdoğan'dan önemli açıklamalar!
Kabine, Başkan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde toplandı. Başkan Erdoğan'ın Katar ziyareti nedeniyle ertelenen Kabine Toplantısı, bugün yapıldı. Kritik toplantıda; asgari ücret, fahiş fiyatlar, diplomatik temaslar ve salgında son durumun ele alındı.

Kabine Toplantısı sona erdi. Başkan Erdoğan, toplantının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

KILIÇDAROĞLU'NA EL HAREKETİ TEPKİSİ

"Türkiye Genel Kurulda yaşanan bir başka edepsizlik örneğiyle sarsılmıştır. Milleti kendi yalanlarıyla kandırabileceğini sananların egolarıyla geldikleri nokta burasıdır.

İktidarın sadece hayalini kurmakla bile bu derece kendini kaybedenlerin ülkenin başına neler getireceğini takdirini milletimize bırakıyoruz.

BAE ile başlatılan yeni dönemi daha ileri taşımanın gayreti içinde olacağız. Türkiye'nin yatırım atağı her alanda sürmektedir. Ülkemizin dört bir yanında yüzlerce dev yatırımı yakından takip ediyoruz.

Tek parti faşizmi ile başlayıp darbeler ve vesayet dönemiyle süren, dışarıdan aldığı destekle kendini milli iradenin üstünde gören bu zihniyet milletimizin irfanına çarpmıştır. Hedefimiz, yatırım istihdam üretim ihracat ve büyüme... Biz ülkemizi büyüterek enflasyonu düşüreceğiz diyoruz, bu zihniyet dışa bağımlılığı artırmak istiyor.

"TÜRKİYE'NİN BÜYÜK KALKINMA HAMLESİNİN ÖNÜ BU DEFA KESİLEMEYECEK"

Enerjide ve gıda fiyatlar bir süre sonra inanıyorum dengeye oturacaktır. Türkiye'nin büyük kalkınma hamlesinin önü bu defa kesilemeyecek. Düşük faiz ve dengeli kur ile üretimi ve istihdamı adım adım daha ileriye taşıyacağız.

İstihdamdaki her artış milli gelirimize katkıda bulunmaktadır. İş insanlarımızı girişimcilerimizi, çiftçilerimizi çok daha güçlü şekilde destekleyeceğiz.

Hazine destekli kredilere uygulanan desteği 2021'de de devam ettirerek esnafımızı koruduk. Önümüzdeki 3 yıl boyunca hazinenin yapacağı faiz desteği ödemeleri 26 milyar lirayı bulacaktır.

Spotaj uygulaması mart ayının sonuna kadar sürecek.

Çiftçilerimize bir müjde vermek istiyorum. Üreticilerimize 2,6 milyar lira destek ödemesini aralıkta yapacağız.

Fahiş fiyat artışları konusunda buradan talimat veriyorum. Stokçuluğa yönelen kimsenin gözünün yaşına bakılmayacak. Fırsatçılık peşinde koşanları ne millet ne tarih ne de devlet affeder. Sadece kendisi daha çok kazanma hırsıyla ülkenin dengelerini bozmaya, milletin hakkına hukukuna girmeye çalışanlara izin vermeyeceğiz.

Fiyat ve kur artışlarının yol açtığı dalgalanma mutlaka duracaktır. Bankada yastık altında dövizi olan yeni ekonomi politikamızın getirdiği fırsatları değerlendirsin. Dünyanın bir kısmında asırlardır süren orantısız kazanç ve bununla sağlanan yüksek refah devrinin sonuna yaklaşıyor. Milletimizin her bir ferdinden tarihi mücadelede bize destek vermelerini bekliyoruz.