Berna Laçin ve Mahsun Kırmızıgül'den skandal sözler!

Berna Laçin ve Mahsun Kırmızıgül'ün de aralarında bulunduğu bazı isimler, Libya’da şehit olan MİT mensubunun ve cenazesine katılan arkadaşlarının kimlikleri ifşa eden sözde ‘gazeteciler’e destek açıklamasında bulundu. Türkiye’de basın özgürlüğü ve demokrasinin olmadığını iddia ederek devleti suçladı.

Berna Laçin ve Mahsun Kırmızıgül'den skandal sözler!
Berna Laçin ve Mahsun Kırmızıgül'den skandal sözler!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında şehit MİT mensubu ve cenazesine katılan meslektaşlarının kimliklerini ifşa eden Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Muhabir Hülya Kılınç, Yeniçağ Yazarı Murat Ağırel'in de olduğu 3'ü tutuklu, biri firari toplam 8 sanık hakkında dava açılmıştı.

24 Haziran'da gerçekleştirilen davanın ilk duruşmasında Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Aydın Keser ve Haber Müdürü Ferhat Çelik için tahliye kararı verilmişti.

Kırmızıgül ve Laçin'den skandal iddia

Yarınki duruşma öncesi OdaTV'ye konuşan Ediz Hun, Volkan Konak, Berna Laçin, Mahsun Kırmızıgül ve Şükrü Erbaş, MİT mensubunun kimliğini deşifre ederek devlete karşı suç işleyen isimlere destek verdi.

Türkiye'de basın özgürlüğünün olmadığını iddia eden Mahsun Kırmızıgül, “Bir ülkenin demokrasi seviyesi, basın ve hukuk özgürlüğü ile alakalıdır. Ülkemizin dünya basın özgürlüğü sıralamasında en altlarda yer alması ise utanç vericidir.”diyerek devleti suçladı.

“Tutuklu yargılanma demokratik ülkelerde bu kabul edilemez” diyerek sanıklara destek veren Ediz Hun'un yanı sıra adı siyasi meselelerden tepkilerinden dolayı gündemden düşmeyen Berna Laçin ise  ‘Gazetecilik suç değildir' diye haykırıyoruz , bunu söyleme ihtiyacını duyarak yaşamak bile ağırlık veriyor kalbe... Türkiye demokrasiyi hak ediyor ve demokrasi ancak özgür basın ile mümkün.” ifadelerini kullandı.