Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz görüşmesi! Tarih duyuruldu...

Türkiye ile Yunanistan arasında Brüksel'de bir Doğu Akdeniz görüşmesi gerçekleşecek. NATO'nun ev sahipliğinde yapılacak görüşmede iki ülkenin askeri heyetleri masada olacak. Kritik görüşme 10 Eylül'de gerçekleşecek. Türkiye, daha önce de görüşmeye açık olduğunu bildirmiş, Yunanistan önce kabul etmiş, sonra ise masadan kaçmıştı.

Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz görüşmesi! Tarih duyuruldu...
Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz görüşmesi! Tarih duyuruldu...
Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında NATO Karargahı'nda 'Ayrıştırma Usulleri'nin görüşüleceği toplantının 10 Eylül Perşembe günü yapılacağı bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg arasındaki görüşme sonrasında NATO Karargahı'nda Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında toplantı yapılması planlandı.

NATO Karargahı'nda bugün gerçekleştirilmesi planlanan Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında 'Ayrıştırma Usulleri'nin görüşüleceği toplantı, NATO Askeri Komite Başkanlığı tarafından 10 Eylül'e ertelendi.

DOĞU AKDENİZ'DE NELER YAŞANIYOR?

Türkiye, kıta sahanlığını kullanarak Doğu Akdeniz'de sondaj faaliyetlerine başladı. Her seferinde bölge ülkeleri ile önkoşulsuz masaya oturabileceğini ifade eden Türkiye, Doğu Akdeniz konusunda hak ve menfaatlerinden geri adım atmayacağını bildiriyor. Yunanistan ise, Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye'yi kıyıya hapsetmek için küçük adacıklar üzerinden kıta sahanlığını genişletmek istiyor.

Türkiye, kıta sahanlığının anakaradan olduğu tezini savunurken, Yunanistan, Fransa'nın da desteği ile küstah adımlar atıyor. Lozan ve Paris antlaşmaları gereği silahsız olması gereken adalara Yunanistan'ın asker ve mühimmat yığarak uluslararası hukuku hiçe saydığı belirtiliyor.

Türkiye ise Yunanistan'ın küstah tavırlarına yaptığı tatbikatlar ve araştırma faaliyetlerini aralıksız sürdürerek yanıt veriyor.

Türkiye ile Yunanistan arasında daha önc de görüşme yapılacğaı duyurulmuş, Yunanistan NATO'yu yalanlayarak masadan kaçmıştı.