Genelgeye rağmen manzara değişmedi!

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklanan ve ardından tüm illere gönderilen genelge ile uygulanması istenen kurallara dikkat edilmiyor.Akşam saatlerinde İstanbul metrosundan ajansa düşen görüntüler "pes doğrusu" dedirtti. Çünkü yeterli sayıda metrobüsün devreye sokulmaması sebebiyle vatandaşlar büyük bir risk altına girmek zorunda kalıyor.

Genelgeye rağmen manzara değişmedi!
Genelgeye rağmen manzara değişmedi!
Dün Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla toplu taşımalarda ayakta yolcu taşınmasının yasaklandı. Açıklamaların ardından yayınlanan genelgeye rağmen bir çok ilde toplu ulaşımda sosyal mesafeden eser kalmadı. 

Ek genelgenin gönderilmesine karşın iş çıkışı saatlerinde metrobüs duraklarında yoğunluk yaşanırken, metrobüslerde ise sosyal mesafesiz yolculuğun devam ettiği gözlendi.

Metrobüslerde sosyal mesafesiz yolculuk!

Yoğunluğun ilk sebepleri arasında İBB'nin metrobüs seferlerini artırmaması geliyor. Pek çok vatandaşın evden çalışması sebebiyle yolcu sayısında düşüş olduğu için metrobüslerin rahatlaması bekleniyordu. Ancak yeterli sayıda sefer yapılmayınca, yaşanan yoğunluk koronavirüs riskini zirveye çıkartıyor.