CHP'li belediye alay konusu oldu!

Kırşehir'in CHP'li belediye başkanı Selahattin Ekicioğlu'nun belediye binasına astırdığı gelir gider tablosu afişindeki yapılan matematik hatası tepki çekti.

CHP'li belediye alay konusu oldu!
CHP'li belediye alay konusu oldu!
Kırşehir'in CHP'li belediye başkanı Selahattin Ekicioğlu göreve gelmesinin ardından belediyenin gelir gider tablosundaki değişimi belediye binasına afiş yaptırarak astırdı. Ancak yeni tablodaki toplamada yapılan matematik hatası ve bazı borçların tabloya yansıtılmaması tepkileri de beraberinde getirdi.

Göreve gelir gelmez Kırşehir Belediyesi'nin borçlarını belediye binasına astırarak tasarruf sözü veren CHP'li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekincioğlu, yeterli tasarrufu sağlayamayınca çareyi bazı borç kalemlerini görmezden gelmekte buldu. Belediyenin yeni borç tablosunu belediye binasına astıran başkan, nisan 2019'daki borç tablosuna yansıttığı 7 milyon liralık teminat borcunu, kendi bir yıllık verilerinin yansıtıldığı yeni tabloya ekletmedi. Böylelikle belediye bir önceki yönetimden gelen borçtan 7 milyon lira daha fazla borç ödemiş olarak gözüktü.

1 MİLYON 550 BİN LİRA EKSİK HESAPLADILAR

Belediyenin kamu borcu, ticari borçlar ve kredi borçlarının toplamı 374 milyon 803 bin 531 lira tutarken, belediyenin afişe yazdırdığı borç toplamı ise 373 milyon 253 bin 175 lira oldu. Borç tablosunda yapılan 1 milyon 550 bin liralık yanlış hesaplama vatandaşların dikkatinden kaçmadı. Afişteki hesaplamaya göre 88 milyon 816 bin lira borç ödendiği görülürken, aslında ödenen borcunun 79 milyon milyon 816 bin lira olduğu ortaya çıktı. Başkanın 7 milyon liralık teminat borcunu borç hanesinden çıkararak göz boyaması tepkileri de beraberinde getirdi.

DURDURULAN PROJELER BORÇTAN DÜŞÜLDÜ

Silinen borçlar içinde bir diğer kalem ise devam ettirilmeyen yol düzenlemesi yapım işi oldu. Akıllı şehir ulaşım sistemleri projesinde gelişme kaydedilmediği için de bu kalem borç hanesinden çıkarılarak yalnızca otobüs giderleri borç tablosuna yansıtıldı.

CHP'li belediyenin yanlış hesabı sosyal medyada yankı buldu. Yanlış hesabı fark eden vatandaşlar sosyal medya hesaplarından belediyeye matematik dersi verdiler. Bir sosyal medya kullanıcısı 'Koskoca belediyeyi yönetiyorlar 5 tane rakamı alt alta toplamayı bilmiyorlar' paylaşımında bulunurken, borç tablosunun hala belediye binasından kaldırılmaması ise dikkat çekti. Öte yandan borç tablosunda ticari piyasa borcunda 24 milyona yakın artış yaşandığı görüldü. Bankalardan alınan kredi borçları ve kamu borçlarının da artması dikkatlerden kaçmadı.