WhatsApp'ta bunu sakın yapmayın! Mahkemelik olabilirsiniz!

Facebook bünyesinde yer alan WhatsApp'ın neredeyse her gün yeni bir özelliği ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz günlerde WA Beta Info sitesinde yayınlanan raporlarda süreli mesaj özelliğinin geliştirildiği ortaya çıkmıştı. Bununla birlikte kullanıcıların yıllardır istediği çoklu cihaz desteğinde de sona gelindi. Kaynaklar sözünü ettiğimiz bu özelliklerin yakın zamanda son kullanıcılarla buluşacağını belirtiyor. 2 milyar aktif kullanıcısı olan mesajlaşma sisteminin de bir takım zorlukları var. WhatsApp yetkilileri yeni karar aldıklarını açıkladı. Toplu mesaj özelliğiyle ilgili açıklama yapıldı. Belirtilenlere göre kuralları ihlal eden kullanıcılar hakkında yasal işlem başlatılabilecek. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

WhatsApp'ta bunu sakın yapmayın! Mahkemelik olabilirsiniz!
WhatsApp'ta yenilikler tam gaz devam ediyor. Önümüzdeki haftalar içinde birden fazla yeni özelliği göreceğiz. Kullanıcı deneyimini daha iyi hale getirmeye çalışan şirket, bir yandan da rahatsız edici durumları da engellemek için gerekli bazı kararlar aldı. Yapılan açıklamada otomatik mesaj atılması ve diğer kullanıcıların rahatsız edilmesi gibi durumların saptanması durumunda sorumlu kişilere karşı yasal adımların atılacağının altı çizildi.

UYARIYI YENİLEDİ

Söz konusu özelliğin bir süredir bazı firmalar tarafından aynı anda yüzlerce kişiye ulaşmak için kullanılması pek çok kullanıcının tepkisi ile karşılaşmıştı. Bu şekilde gönderilen mesajların kullanım koşullarına aykırı olduğunun altını çizen WhatsApp, daha önce yayınladığı uyarıyı yeniledi.

Ayrıca WhatsApp söz konusu paylaşımları yapmaya devam edenler için yasal adımlar atılacağını duyurdu. WhatsApp 7 Aralık itibari ile bu kuralları çiğneyen hesaplar için yasal işlem başlatacağını duyurdu.

WHATSAPP MAVİ TİK NASIL KAPATILIR?

-Whatsapp'ınızı açarak uygulamadaki 'Ayarlar' kısmına girin

-Ardından 'Hesap' seçeneğine tıklayın.

-Buradan 'Gizlilik' kısmına girin.

-Karşınıza çıkan seçenekler arasında 'Okundu Bilgisi' seçeneğinin üzerine dokunarak, bu özelliği pasif hale getirin.