Merdan Yanardağ'ın etrafı sarıldı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’ı hedef gösteren Tele1’in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na ifade verdi. İfadesi ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen şüpheli adli kontrolle serbest kalırken hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Merdan Yanardağ'ın etrafı sarıldı!
Merdan Yanardağ'ın etrafı sarıldı!
Skandal yayınlarıyla gündeme gelen Türkiye düşmanı TELE 1 Kanalı'nın Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı hedef göstermesi üzerine, harekete geçildi. Daha öncede ismi bir çok skandal ile gündeme gelen Yanardağ için çember daralıyor. 

Sabah'ın haberine göre; Tele 1, 'Apo'nun heykelini dikeceğiz', 'PKK'lıların cenazesine gitmeyenler hakkında soruşturma başlatırım' diyen ve Kobani olaylarında terör yandaşlarını sokağa davet ederek 50 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan HDP'li Selahattin Demirtaş üzerinden Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı hedef gösterdi.

Yayınlanan haber sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Başsavcılık, Tele1'in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı.

Edinilen bilgiye göre, Yanardağ'ın ifadesi talimatlı olarak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nda alındı.

ADLİ KONROLLÜ

Yanardağ, ifadesi ardından adli kontrol hükümleri uygulanmak üzere Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne gönderildi. Burada da işlemleri tamamlanan Merdan Yanardağ, adli kontrolle serbest kaldı.

YURT DIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI

Ayrıca Yanardağ hakkında yurt dışına çıkış yasağı da konuldu. Tele1 Genel Yayın Yönetmeni her haftanın belirlenen bir günü ikametine en yakın karakola giderek imza verecek.