İşte beklenen İstanbul depreminin asıl boyutu!

Marmara Denizi'nde Marmara Ereğlisi açıklarında 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul ve çevre illerden de hissedildi. Peki, Marmara'da yaşanan son deprem ne anlama geliyor? Deprem, büyük İstanbul depreminin habercisi mi? Yeni artçı sarsıntılar olabilir mi? Deprem Uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş, Marmara'da yaşanan son depremle ilgili merak edilen soruları cevapladı.

İşte beklenen İstanbul depreminin asıl boyutu!
İşte beklenen İstanbul depreminin asıl boyutu!
Marmara Denizi'nde meydana gelen 4.3 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'un hemen hemen her ilçesinden hissedildi. Peki, Marmara'da yaşanan son deprem ne anlama geliyor? Prof. Dr. Osman Bektaş, Marmara'da yaşanan son depremle ilgili merak edilen soruları cevapladı.

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Osman Bektaş yaşanan bu depremi olağan bir deprem olarak karşıladı.

'OLASI BÜYÜK İSTANBUL DEPREMİ 7 BÜYÜKLÜĞÜNDEN...'

Bektaş, yaşanan bu depremin bölgedeki enerji hattını rahatlattığı korkulacak bir şey olmadığını ve beklenen olası büyük İstanbul depreminin ise 7 şiddetinden küçük olacağını ifade etti.

Olası İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da "7,5 büyüklüğündeki deprem senaryosu için bina hasarı tahmin sonuçlarına göre İstanbul’daki binaların yüzde 58’ine yakınında hasar beklenmemekte ancak yüzde 4’ün üzerinde ağır ve çok ağır hasarlı olması gereken bina bulunmaktadır" ifadelerini kullandı. Ilıcalı, "Yüzlerce binada orta ve üstü hasar meydana gelecek. Binlerce geçici barınma ihtiyacı doğacak. Çok sayıda bina 20 ve 40 yaş üstünde" diye konuştu.

"YÜZLERCE BİNADA ORTA VE ÜSTÜ HASAR MEYDANA GELECEK"

İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi ve 22. ve 26. Dönem Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı tarafından "Olası İstanbul Depremine Yönelik Yeni Arazi Kullanım Kararları ve Ulaştırma Sistemleri Değerlendirmesi" konulu sunum gerçekleştirildi.

Olası İstanbul depremiyle ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Ilıcalı, "7,5 büyüklüğündeki deprem senaryosu için bina hasarı tahmin sonuçlarına göre İstanbul'daki binaların yüzde 58'ine yakınında hasar beklenmemekte ancak yüzde 4'ün üzerinde ağır ve çok ağır hasarlı olması gereken bina bulunmaktadır" dedi.