Erol Mütercimler hakkında jet iddianame

Haliç Üniversitesi eski öğretim üyesi Erol Mütercimler’in katıldığı bir televizyon programında imam hatip mezunları için kullandığı ‘İmam hatiplilerden tecavüzcü, tacizci çıkar’ ifadeleri tepki çekmişti. Mütercimler hakkındaki iddianame jet hızıyla hazırlandı.

Erol Mütercimler hakkında jet iddianame
Erol Mütercimler hakkında jet iddianame
Haliç Üniversitesi eski öğretim üyesi Erol Mütercimler, katıldığı bir televizyon programında imam hatiplileri kast ederek 'Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olmuş olanlar karşımıza bakın ne olarak çıkıyor; cinsi sapık, sahtekâr, ahlaksız...' ifadelerini kullanmıştı. Mütercimler'in skandal ifadelerinin ardından sosyal medya üzerinden ve siyasetçilerden tepki yağmıştı.

SAVCILIKTA ÇARK ETTİ
Erol Mütercimler'in İmam Hatip Lisesi öğrencileri hakkında kullandığı hakaret içerikli sözler üzerine içerisinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Bilal Erdoğan'ın da bulunduğu 16 kişi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Şikayetin ardından Erol Mütercimler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında savcılık tarafından ifadesi alınan Mütercimler, program sırasında çok yorgun olduğunu bu nedenle söylemek istediklerini tam olarak dile getiremediğini, sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti.

TOPLUMU AŞAĞILAMADAN 1,5 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Savcılık yürütülen soruşturma sonunda Erol Mütercimler'in canlı yayında sarf ettiği sözlerin toplumun belirli bir kesimini teşkil eden ve eğitim kurumu olan imam hatip okullarından mezun olmuş kişilere karşı yayın yolu ile alenen tahkirde bulunduğuna kanaat getirerek 'Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din, Mezhep, Cinsiyet ve Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama' suçu kapsamında 1,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. Dava ilerleyen günlerde İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek.