Koronavirüsü yok eden cihaz ürettiler!

Koronavirüs ile ilgili Japonya’da çok önemli bir gelişme yaşandı. Işık ekipmanı üreten Japon markası Ushio, Columbia Üniversitesi iş birliğiyle ultraviyole (UV) ışınları yayarak insana zarar vermeden yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) imha eden "Care222" adlı cihaz bir üretti.

Koronavirüsü yok eden cihaz ürettiler!
Koronasavar “Care222” adlı cihaz, 254 nanometre dalga boyunda UV yayan geleneksel cihazların aksine, insana zararsız 222 nanometrelik UV yayıyor. Virüs, bakteri ve mikropları öldürürken insan sağlığına zarar vermeyen cihaz, koronavirüsün en çok yayıldığı yüksek riskli toplu taşıma, tren, hastane, asansör ve ofis ortamlarının dezenfekte edilmesinde değerlendirilecek.

Dezenfekte edilecek alanın tavanına asılan Care222, 2,5 metre mesafeden havadaki virüs ve bakterilerin yüzde 99'unu 7 dakika içerisinde imha ediyor.

Kyodo ajansının haberine göre, cihazın dünyada başka bir örneği bulunmuyor Cihazı üreten Ushio şirketi, 222 nanometrelik UV'nin sağlığa zararsız olduğunu tarafsız testlerde Hiroşima Üniversitesi tarafından onaylandığını açıkladı. 222 nanometre dalga boyunda deri yüzeyine ve göze nüfuz etmeyerek genetik kusurlara neden olmuyor.

Cihazın fiyatı şu anda 300 bin yen (2 bin 860 dolar) olarak belirlendi. 1,2 kilogram ağırlığında olan Care222 ilk aşamada sağlık kurumlarından sipariş edilebiliyor.