Başkan Erdoğan açıklamıştı.. 65 yaş ve üstü için karar verildi!

Başkan Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından yaptığı "İl bazında 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ulaşım saatlerinde sınırlama yapılabilecektir" açıklaması üzerine Edirne'de 10.00-15.00 saatleri arasında 65 yaş ve üstüne ücretsiz ulaşım hizmeti sağlanacağı bildirildi.

Başkan Erdoğan açıklamıştı.. 65 yaş ve üstü için karar verildi!
Başkan Erdoğan açıklamıştı.. 65 yaş ve üstü için karar verildi!
Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin, toplu ulaşım araçlarında kapasitenin yaklaşık üçte biri kadar ayakta yolcu taşımaya müsaade edildiğini açıkladı.

Edirne'de İl Hıfzıssıha Kurulu açıklamasına göre 65 yaş ve üstü vatandaşlar için 10.00-15.00 saatleri arasında ücretsiz seyahat imkanı sağlanacak. Bu saatler dışında seyahat edenler ise ücret ödemek durumunda kalacak.

'SAĞLIK YÖNÜNDEN ALINAN BİR KARAR'

Ali Şahin, 'Perşembe günü Hıfzısıhha Kurulunun toplantısından çıkan karar 65 yaş üzeri vatandaşların sabah saat 10.00 ile öğleden sonra saat 15.00'e kadar ücretsiz seyahat hakkı yine devam ediyor. Bunun haricinde saatlerde ücretsiz seyahat hakları kalktı. Bunun sebebi pandemiden dolayı çok fazla seyahat olmasın. Çünkü ücretsiz olduğu için bazen suiistimal edilebiliyor. 65 yaş vatandaşlarımız günün her saatinde sıkça araba kullandıkları için böyle bir karar alındı. Bu kararı da biz esnaf olarak tabi ki biraz rahatlatacağını düşünüyoruz ama önemli olan sağlık. Sağlık yönünden alınan bir karar. Bu arada ayakta yolcuyla ilgili kapasitenin yaklaşık üçte biri kadar ayakta yolcu taşımaya da müsaade edildi. Bugünden itibaren 10.00 - 15.00 arasında 65 yaş vatandaşlarımız ücretsiz taşınacak. Onun haricindeki saatlerde ulaşımlarını ücret ödeyerek sağlayabilecekler' dedi.