Fatih Portakal'a 'tilki' şoku! Dava reddedildi...

Bir televizyon kanalında Fox'un anlamının tilki olduğunun söylenmesi üzerine Fox TV'nin eski haber spikeri Fatih Portakal kişilik haklarının zedelendiği gerekçesiyle kanala tazminat davası açtı. Mahkeme, Fatih Portakal’ın açtığı tazminat davasını reddederek, ifadeleri ‘Basın özgürlüğü’ olarak yorumladı.

Fatih Portakal'a 'tilki' şoku! Dava reddedildi...
Fatih Portakal'a 'tilki' şoku! Dava reddedildi...
Geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalında, Fox kelimesinin Türkçe karşılığı zikredilerek, 'Sözümüz tilki olan hayvana değil, kuşkusuz tilki olan insana' şeklinde yorum yapılmıştı.

Portakal, çalıştığı kurumun adının hayvan adıyla zikredilmesinin kendi kişiliğini zedelediğini belirterek İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Dava dilekçesinde kişiliğinin zarar gördüğünü ileri sürerek 15 bin liralık tazminat talep etti. Mahkeme, Portakal'ın tazminat talebini reddetti.

İNCİTİCİ BİR KELİME YOK

Kararda, kişileri zarara uğratmadığı, eleştiri sayılsa bile bu eleştirilerin sert üslup olduğunun anlaşılması gerektiği ve dava açan Portakal'ın bu tür eleştirilere katlanma hükümlerinin olduğu, yine söz konusu kelimelerin basın özgülüğü kapsamında kalması gerektiği anlatıldı.