Bakan Kurum açıkladı! Konutlar teslim ediliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AA Editör Masası'na gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum: "(Elazığ depremi) İlk konutlarımızı Sürsürü'de bitirdik, teslimlerini gerçekleştireceğiz." müjdesini verdi. Ayrıca Bakan Kurum Giresun'daki sel felaketi hakkında da önemli açıklamada bulundu. Bakan Kurum, "Yeni Dereli'nin inşasını en kısa zamanda yapıp önümüzdeki yılın 6. ayına kadar teslim edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Bakan Kurum açıkladı! Konutlar teslim ediliyor
Bakan Kurum açıkladı! Konutlar teslim ediliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, saat 11.00'de başlayan AA Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor ve değerlendirmelerde bulunuyor.

Bakan Kurum'un açıklamaları;

'KONUTLARIMIZI TESLİM EDECEĞİZ'

Deprem bölgelerindeki hasar kurtarma çalışmalarını yapıyoruz. Çalışmaları yerinde takip ettik. Elazığ ve Malatya'da depremde zarar gören vatandaşlarımız için projelerimiz devam ediyor. Biz bu insanlarımızı şehir içinde yerinde olması gereken, mahallelerinden alıkonulmayacak şekilde konutlarımızı tamamladık ve teslimini yapacağız. Yaklaşık 10 bin konutu vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. 15 bin konutu da seneye teslim edeceğiz inşallah.

DEPREMLE BİRLİKTE YAŞAMAYI ÖĞRENMELİYİZ

Bizler genel anlamda ülkemizi depremlere karşı hazırlıklı hale getirmek için çalışmaya devam ediyoruz. Belediye başkanlarımızla birlikte sahaya indik vatandaşlarımızın sorunlarını dinledik, bu sorunları çözmeye çalıştık. Bizler depremle birlikte yaşamayı öğrenmeliyiz. Türkiye bir deprem ülkesi ne yazık ki.

Tek seferde 25 bölümden bağımsız bir konut ve dönüştürme projesi yapıyoruz. Bunu bir senede yapmayı planlıyoruz. Bu projeler dünyaya da örnek olacak.

GİRESUN'DAKİ SEL HAKKINDA: DERELİ VE DOĞANKENT SENEYE YENİ HALİNE KAVUŞACAK

Selin olduğu esnada hemen olay yerine intikal ettik. Sokakta vatandaşımızın acılarını ve yaralarını sarmak için devletimizi şefkatli yüzünü göstermeye çalıştık. Yaklaşık 15 gün sel bölgesinde kalarak tespitlerimizi yaptık. Ne yazık ki çok vahim bir durum vardı. Bodurm katları, dükkanlar ve araçlarımız çok ciddi hasar aldı. Fakat biz elimizden geldiği kadar hızlı çalıştık. Kaybolan vatandaşlarımızı arama ve kurtarma çalışmalarını hiç aksatmadık. Enkaz hafriyat çalışmalarını yaptık. Tüm ilçelerde altyapı hasarlarını giderdik. Belediyelerimize 37 milyon lira destek sağladık. Çalışmalarımız hala devam ediyor. İhalelerimiz de aynı şekilde devam ediyor.

Önümüzdeki yıl Dereli ve Doğankent'i yeni haline kavuşturacağız. Köylerimize de 250 köy konutu yapacağız. Altında ahırları da olacak. Onların da ihaleleri yapılacak. Toplamda Dereli'de, Giresun'da, Doğankent'te maliyeti 2 milyar lirayı bulacak yatırımlar ilgili bakanlıklarımızca yapılmakta.