Türkiye-Yunanistan arasında kritik toplantı!

Türkiye ile Yunanistan askeri heyetleri arasında 'Ayrıştırma Usullerinin' ele alınacağı teknik toplantıların bugün öğleden sonra devam etmesi bekleniyor.

Türkiye-Yunanistan arasında kritik toplantı!
Türkiye-Yunanistan arasında kritik toplantı!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile NATO Genel Sekreteri Stoltenberg 28 Ağustos'ta bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin ele alındığı görüşme sonrası Türkiye ile Yunanistan arasında bir temas konusunda mutabık kalınmıştı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında ‘Ayrıştırma Usullerinin' ele alınacağı teknik toplantıların bugün öğleden sonra devam etmesi bekleniyor.

NATO DEVREDE

Gerilimin tırmanması üzerine NATO devreye girmiş ve Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasında NATO Karargahı'nda askeri unsurlar arasında bir toplantı gerçekleştirilmişti.

Toplantı sonrası MSB'nin açıklamasında “Askeri unsurlar arasındaki muhtemel müdahalelerin engellenmesine yönelik tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Müteakip toplantının önümüzdeki günlerde icra edilmesi planlanmaktadır” ifadelerine yer verilmişti.