ADD'den Kaftancıoğlu'na sert tepki: Atatürk'ün adı şerefle söylenir

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Atatürk demek istemediğini Mustafa Kemal demeyi tercih ettiğini söyledi. Bu açıklamaya ADD Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık'tan sert tepki geldi: "Atatürk'ün kurduğu partide, Atatürk demeyi reddederek görev yapılıyor olması manidar"

ADD'den Kaftancıoğlu'na sert tepki: Atatürk'ün adı şerefle söylenir
ADD'den Kaftancıoğlu'na sert tepki: Atatürk'ün adı şerefle söylenir
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, internet ortamında yapılan Taksim Toplantıları'nın onur konuğu oldu ve Atatürk konusundaki takıntısını ifşa edince ortalık fena karıştı. Toplantı CHP'nin 97. kuruluş yıldönümüne denk gelen 9 Eylül günü yapıldı.

Toplantıda bir sunum yapıp, katılımcıların sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, yaklaşık 1.5 saatlik konuşmasında Atatürk'e atfen üç kez "Gazi Mustafa Kemal" ismini kullandı.

Bu durum, katılımcılar arasında yer alan gazeteci Uluç Gürkan'ın gözünden kaçmadı. Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi Uluç Gürkan, Kaftancıoğlu'na "Atatürk adını kullanmamak tercihiniz mi" diye sordu.

KATEGORİZİYE KARŞIYIM
Kaftancıoğlu'nun yanıtı ise şu oldu: "Kişilerin isimlerinden söz ederken belirli alışkanlıklarla bunların özel atıflarla kategorize edilmesine karşıyım. Yıllardır kullandığım gibi bu şekilde ifade etmek kendimi ait hissettiğim bir ifade olduğu için tercih ediyorum."

RAHATSIZLIK ATATÜRK'TEN Mİ?
Canan Kaftancıoğlu'nun Atatürk dememesi büyük tepki topladı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD ) Genel Başkanı Hüseyin Emre Altınışık, "Atatürk, sıradan bir kişi ismi değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu aynı zamanda da Cumhuriyet Halk Partisi'nin kurucusudur. Gazi Mustafa Kemal'e "Atatürk" soyadı, TBMM'de 24 Kasım 1934 tarih ve 2587 sayılı kanunla verilmiştir. Atatürk soyadını, Türk Milleti ona layık görmüştür. Alışkanlıklardan kaynaklanan bir tanımlama hiç değildir. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunun adı; Mustafa Kemal Atatürk'tür" ifadelerini kullandı.

ALIŞKANLIKLA DEĞİL ŞEREFLE SÖYLENİR
Atatürk'ün alışkanlıkla değil gururla, onurla, mutlulukla, şan ve şerefle söyleneceği belirten Altınışık, açıklamanın devamında, "Bunu hissedemeyenlerin anlaması mümkün değildir. Kategorizeden ne kast ettiğini Milletimize, içinde bulunduğu kurumun yetkililerine havale ediyoruz. Ancak, Atatürk soyadından neden rahatsız olduğunu açıklamasını da bekliyoruz. Atatürk'ün kurduğu partide, Atatürk demeyi reddederek görev yapılıyor olması manidardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'le ve Cumhuriyetin kazanımlarıyla uğraşmak Milletimizin, Ülkemizin ve demokrasimizin hayrına da yararına da değildir" ifadelerine yer verdi.