Kaynağım güvenilir diyerek duyurdu!

Gazeteci Süleyman Özışık, bugünkü yazısında dikkatleri üzerine çeken ifadelere yer verdi. Doğu Akdeniz ve Karadeniz'de bulunan doğalgaz rezervlerine ilişkin önemli bilgiler veren Özışık, açıklanan kaynak miktarının bulunandan çok daha az olduğunu söyledi.

Kaynağım güvenilir diyerek duyurdu!
Kaynağım güvenilir diyerek duyurdu!
Karadeniz'den gelen haberin ardından gözler, daha büyük müjdelere dikilmişken Doğu Akdeniz'den gelecek müjdeli haber de merakla beklenmeye başladı.

Gazeteci Süleyman Özışık, Türkiye Gazetesi'nde yayınlanan bugünkü yazısında Doğu Akdeniz ve Karadeniz'e ilişkin heyecanlandıran bilgiler aktardı.

Karadeniz'de bulunan 320 milyar metreküplük doğalgaz rezervinin devamının bulunduğunu ifade eden Özışık, asıl kaynağın Doğu Akdeniz'de bulunduğunu ve Türkiye'ye 100 yıl yeteceğini söyledi.

İşte Süleyman Özışık'ın mezkur yazısından o bölümler:

''320 MİLYAR METREKÜP OLDUĞUNA İNANMIYORUM''

''Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da açıkladığı gibi 320 milyar metreküp doğalgaz rezervine ulaşmıştık. Kaldı ki ben bu rakamın 320 milyar metreküp olduğuna inanmıyorum.

Niye?

Dünyada süper güç seviyesine ulaşmamış hiçbir ülke, onlarca ülkenin harala gürele sismik arama yaptığı bir noktada bulduğu petrolün ya da doğalgazın tam miktarını açıklamaz. Diğer devletleri azdırmamak için, kudurtmamak için yapmaz bunu…''

''ERDOĞAN 7 YILLIK REZERV İÇİN SEVİNÇ NARALARI ATMAZ''

Benim bildiğim Erdoğan da hepi topu 7 yıllık doğalgaz rezervine ulaşıldı diye sevinç naraları atmaz, dünyayı ayağa kaldırmaz. Şahsi kanaatimi soracak olursanız, bulduğumuz doğalgaz rezervi açıklanan rakamın çok, çok üzerinde…

''EKİM AYINDA TÜRKİYE'NİN ÇEHRESİ TAMAMEN DEĞİŞECEK''

Şimdi asıl noktaya geleyim.

Nice zamandır devlet kanadında çok önemli makamlarda olan yöneticiler, detay vermemekle birlikte bir tarihe dikkat çekiyor.

Kime sorsam, “Ekim ayı” diyor ya da “Türkiye'nin çehresi ekim ayından sonra tamamen değişecek” benzeri yorumlar yapıyor.

Şaka değil…

İnanın bunu pek çok kişiden çok umutlu, çok heyecanlı bir şekilde duydum, duyuyorum.

Ekim ayında ne olacağını yapılan bazı açıklamalardan yola çıkarak az çok tahmin edebiliyorum.

Şöyle ki…

Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Bundan sonra Türkiye cari açık değil, cari fazla verecek” demişti. Bunu, Türkiye'yi 7 yıl idare edecek bir doğalgaz rezervine güvenerek söylemiş olamaz di mi?

Artı…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 320 milyar metreküp doğalgaz bulduğumuz Karadeniz'deki Tuna1 Sahası'nı kastederek, “Buradaki ilk katmana ulaştık ama diğer katmanlar da var. Yakında yeni ve daha büyük müjdeler verebiliriz” anlamına gelecek sözler söylemişti.

''TÜRKİYE'NİN YÜZ YILINI KURTARACAK REZERV BULUNDU''

“Nereye varmaya çalışıyorsun?” diye soracak olursanız, uzatmadan söyleyeyim. Güvendiğim kaynaklardan edindiğim bilgilere dayanarak söylüyorum.

Türkiye aradığını buldu!

Yine Tuna1 Sahası'nda, ikinci katmandaki rezervlere ulaşıldı! Daha önce açıklanan 320 milyar metreküplük ilk miktarın katbekat üzerinde rezervlere ulaşıldı hem de…

Sadece bu değil…

Gerek ulaştığım kaynaklar gerekse bölgeden gelen bütün sinyaller Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de de istediği sonuca fazlasıyla ulaştığını gösteriyor!

Tam miktarını veremem ama Türkiye'nin yüz yılını, yüz yıllarını kurtaracak kadar rezerve ulaşıldı diyeyim, gerisini siz anlayın.

Ve sanırım herkesin dikkat çektiği ekim ayında bunların müjdesi verilecek.
Tabii siz bu müjdeleri daha önce İngiliz Reuters kanalından duyarsanız şaşırmayın!