İBB'nin 28 şubat kalıntısı ikna odaları!

28 Şubat yasakçıları tarafından icat edilen ikna odaları yeniden hortladı. CHP'li İmamoğlu yönetiminde çok sayıda işçinin işine son verildiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde şimdi de ikna odalarında işten atma formülleri uygulanıyor.

İBB'nin 28 şubat kalıntısı ikna odaları!
İBB'nin 28 şubat kalıntısı ikna odaları!
İBB liyakati bir kenara koyup işçi kıyımına devam ediyor. İmamoğlu her geçen gün hizmetlerden daha da elini ayağını çekerken vatandaşa hizmet etmek isteyenleri ise işten çıkartıyor. İBB'nin işten çıkartmalarda antika ve 28 Şubat'ta icat edilen ikna odaları yöntemine başvurduğu ortaya çıktı. 

Sabah'ta yer alan habere göre; İşten çıkartmalarla İBB Başkanlığı bizzat ilgileniyor. 

İBB'NİN İKNA ODALARI

28 Şubat döneminde başörtüsü yasakçıları tarafından üniversitelerde yaygın olarak kullanılan ikna odaları İBB şirketi İSPARK'ta hortladı. Bu ikna odalarında, Başkanlık makamında işten atılması yönünde adı gönderilen kişiler tek tek çağırılıyor. Odada işten çıkarılacak personelin gözünü korkutma adına büyük suçlar işlemiş gibi bir intiba veriliyor. Görüşmeleri bizzat İnsan Kaynakları yöneticileri yapıyor. Hatta yapmadıkları halde İmamoğlu'na hakaret ettiklerine dair iftiralar atılarak personele taktik olarak bir alt görev teklif ediliyor. Ama bu görevi kabul etmemeye zorlanıyor.

TELEFON BİLE YASAK

İkna odalarına giren çalışanların buradayken avukatlarını arama talebi geri çevriliyor. Telefonlarını kullanmalarına izin verilmiyor. Kabul etmeyip iş sözleşmesini tek taraflı olarak feshettiğine dair dilekçe isteniyor. Bu şartları yerine getirene yasal hakları veriliyor. Ancak istifa dilekçesini imzalayarak teslim edildiğinde işe iade davasının açılamayacağını işten çıkarılanlar sonradan öğreniyor. Görev değişimi kabul edenler ise yine kaybeden oluyor ve suç uydurularak hakları verilmeden atılıyor.
Bu yöntemdeki amacın İBB'de AK Partili bir kişinin bile kalmaması ve kadrolarda CHP ve ittifakının adamlarının doldurulması…

NELER YAŞANIYOR?

Yakın bir zamanda ikna odalarına alınarak işten çıkarılan bir çalışandan ikna odalarında neler yaşandığını öğreniyoruz. Yakın zamanda işten atılan bu mağdur, ikna odasına giren kişilere önce ilgisiz bir görev teklif edildiğini ama bu görevi de kabul etmemesi telkininde bulunulduğunu kaydediyor. Asıl amacın sözleşmesini tek taraflı feshetmek üzere dilekçe almak olduğunu kaydeden çalışan, bu dilekçeyi veren kişilere sosyal haklarının verildiğini belirtiyor.

TEHDİT VE ŞANTAJ!

Yeni görevi kabul edip dilekçe vermek istemeyenlere ise iftiralara maruz kalabilecekleri yönünde korku veriliyor. Eğer kendi rızası ile dilekçe yazıp sözleşmesini feshetmezse hırsızlıkla, alt üst ilişkisinde hakaret, emre itaatsizlik ve Fetullahçı Terör Örgütü mensubu olduklarına dair iftiralar atılacağının el atından söylendiği kaydediliyor. İSPARK'ta son dönemde bu şekilde birçok kişinin işine son verildiği kaydediliyor.