İmamoğlu koronavirüse davetiye çıkarttı!

Koronavirüs salgınından en çok etkilenen şehir İstanbul'da İETT seferlerinin artırılması gerekirken otobüsler garajlarda kaldı.

İmamoğlu koronavirüse davetiye çıkarttı!
İmamoğlu koronavirüse davetiye çıkarttı!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu vurdumduymazlığıyla koronaya adeta davetiye çıkarttı. Koronavirüs salgınında en çok vakanın bulunduğu İstanbul'da otobüs seferleri artması gerekirken azaldı. İBB Başkanı İmamoğlu ise hiç birşeyi umursamadan yine Bodrum'da tatil keyfi sürdü. 

Sabah'ta yer alan bir habere göre; CHP'li Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraklerinden İETT'nin; nüfusun yoğun olduğu yerlerde otobüslerin seferlerini iptal ettiği öğrenildi. İETT'nin koronavirüs tehlikesinin devam etmesine rağmen 79M Kayaşehir-Mecidiyeköy, 79O Otogar-Mecidiyeköy ve MR12 Kazlıçeşme Marmaray-Vezneciler otobüs hattı seferlerini iptal ettiği ifade edildi. Vatandaşların; otobüs seferlerinin iptal etmesinden dolayı mağdur olduğu bildirildi.

İmamoğlu koronavirüse davetiye çıkarttı!

OTOBÜSLER GARAJDA


İETT, pandemi sonrasının ilk bayramında yoğunluk oluşmaması için ek tedbirler aldığını açıklamasına rağmen birçok İETT garajında otobüs ve metrobüsün beklediği görüntülenmişti. İETT İkitelli Garajı'nda birçok otobüsün garajda beklediği sosyal medyada yer aldı.

İETT; 3 Ağustos 2020 tarihinde sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmî hesabından paylaşımda bulundu ve 'Toplu ulaşımda maske ve mesafenin önemi' ifadelerini kullandı. İETT; söz konusu ifadenin altına otobüse binen yolcuların maskeli olması ve yolcuların arasında en az bir metre mesafenin bulunmasını gösteren grafik paylaştı.

İmamoğlu koronavirüse davetiye çıkarttı!

KORONA BAŞLAR BAŞLAMAZ 30 SEFER İPTAL EDİLDİ


‪İstanbul Büyükşehir Belediyesi; koronavirüsün başladığı günlerde İstanbul'da toplam 30 İETT Hattının seferini iptal etmişti. Tramvay vagonlarının 8'den 4'e düşürülmesi, sefer aralarının önce 7 dakika, daha sonra 10 dakikaya çıkarılması tramvaylarda yoğunluğun yaşanmasına neden oluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, İstanbul'da otobüs azaltma oranı yüzde 20 olduğunu açıklamıştı.


MURAT ONGUN'DAN TOPLU TAŞIMA AZALDI İDDİASI

Murat Ongun, bir özel televizyon kanalına açıklamada bulundu. Ongun, İstanbul'da toplu taşıma sefer sayısının azalma oranının yüzde 90 olduğunu belirterek, 'İstanbul'da bizim yaptığımız otobüs azaltma oranı yüzde 20. Yani bizim normal hatlarda azalttığımız otobüs sayısı son derece az. Yüzde 90 diyorum, yüzde 20 diyorum. Yüzde 20'nin çoğu da şu anda kullanılmayan, kapalı olanlar yerlere giden hatlardır' iddiasında bulunmuştu.