CHP'li Başkan'dan skandal!

Terör propagandası yapmakla suçlanan CHP’li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un bilinenin dışında hakkında görevi kötüye kullanma, özel belgede sahtecilik, ihaleye fesat karıştırma ve haksız yere iş akdini feshetme gibi çok sayıda suç duyurusu ortaya çıktı

CHP'li Başkan'dan skandal!
CHP'li Başkan'dan skandal!
CHP'li Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un geçtiğimiz günlerde terör propagandası yapmak suçuyla hakkında fezleke hazırlandı.

Bununla birlikte hakkında “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Özel Belgede Sahtecilik” gibi çok sayıda suç duyurusu yapıldığı ortaya çıkan Aksoy için Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı, çok sayıda suç duyurusu ile ilgili İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istedi.

CHP'li Başkan'dan skandal!

Zorla dükkandan atmış


Aksoy hakkında 21 Haziran 2019'de “Görevi Kötüye Kullanma” şikayetiyle Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Suç duyurusunda, Doruk Eğitim Kurumları'nın, bir binayı iş yeri olarak 1 Mayıs 2017'de belediyeye bağlı Menemen Belediye Spor Kulübü'nden 8 yıl süre ile kiraladığı belirtildi. Ancak 21 Haziran 2019'da söz konusu iş yerinin duvarına “Menemen Belediyesi Kız Öğrenci Yurdu Proje alanıdır” yazılı pankartın kiracının izni olmadan asıldığı ifade edildi. 24 Haziran 2019'da zabıta ekiplerinin kontratı devam etmesine rağmen kiracıya “binayı boşaltması gerektiğini, binadan çıkmazlarsa zor kullanacaklarını” söylediği ifade edildi.

Eş-dost ihalesi

2 Ekim 2019'da hakkında bulunulan suç duyurusunda, ksoy'un Sevgi Yolu yenileme çalışmalarında kullanılan taşların bittikten sonra ihaleye çıkartıldığı, belediyeye kiralanan çöp araçları alındıktan sonra ihale edildiği ve sokak hayvanlarını kurtarma araçlarının piyasa fiyatından çok yüksek fiyatlara kiralandığı iddia edildi.

Yer döşemesi, ayınlatma, taş döşeme işçiliği, peyzaj malzemeleri alımına ilişkin ihale işlemlerinin hukuka aykırı olarak yapıldığı ifade edildi. Yapılan ihalelerin ise aynı firmalara verildiği belirtildi. Ayrıca Menemen Belediyesi adına yapılan işlemleri denetlemeye yetkili personel Neslihan Aydın Batok'un sokak aydınlatma sistemi işi, dış mekan yol bahçe spot aydınlatma ve dekoratif çöp kovası alım işi, sanatsal Uğur Mumcu heykeli imalat işi yapılmasına ilişkin ihalenin verildiği kişi olan Cem Batok'un eşi olduğu belirtildi. Neslihan Aydın Batok'un da ihaleyi alan firmanın ortağı olduğu söylendi. Bu durumun belediye başkanı tarafından göz yumulduğu iddia edildi.

10 bin liralık huzur hakkı


Aksoy hakkında “Özel Belgede Sahtecilik” suçundan da şikayette bulunuldu. 11 Eylül 2019'da yapılan suç duyurusunda, Aksoy'un belediyeye ait Meta-Su isimli şirkette müdür olarak görev yaptığı, bu görev nedeniyle aylık huzur hakkı adı altında 10 bin lira para aldığı ifade edildi. Konuya ilişkin yapılan haberlerin ardından aldığı parayı Menemen Liseliler Derneği'ne bağışladığını beyan ettiği, bu bağışlara ilişkin geçmişe dönük makbuz kesilerek bağış yapılmış gibi gösterildiği ifade edildi.

AK Parti adayını desteklediği için işten kovdu


Bir başka şikayet ise Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi üzerinden yapıldı. 11 Temmuz 2019'da Aksoy hakkında şikayette bulunan bir kişi, Menemen Belediyesi'nde 4857 sayılı iş kanununa tabi olarak 2014 yılında işe başladığını, 2019 yılı yerel seçimlerinde AK Partili adayı desteklediği için iş akdinin sona erdirildiğini belirtti.