iPhone 12 Pro Max'in şaşırtan özellikleri

iPhone 12 serisi için fazla zaman kalmadı. Ancak bu durum iPhone'lar hakkındaki iddiaların ve sızıntıların hızını kesmiyor. Paylaştığı sızıntılarla sağlam bir geçmişi olan Twitter kullanıcısı Jon Prosser, iPhone 12 Pro Max hakkında yeni detayları ortaya çıkardı. İleri sürülene göre iPhone 12 Pro Max'in ekranı 120 Hz yenileme hızına sahip. Bu iddia, iPhone 12 Pro'nun tedarik sorunları nedeniyle bu tür bir ekranla gelmeyeceğini iddia eden raporlardan kısa süre sonra çıktı. Bu da ilginç bir durum. İşte konu hakkındaki tüm detaylar...

iPhone 12 Pro Max'in şaşırtan özellikleri
Paylaşılan sızıntı ekran görüntüleri ise iPhone 12 Pro Max PVT modelinden geldiği iddia ediliyor. PVT iPhone'un yeni bir modeli değil, Production Validation Prototype anlamına geliyor. Üretimi Onaylayan Prototip diyebiliriz. Seri üretimin ilk kez tam hızda gerçekleşmesinden sonra montaj hattından çıkan ilk model oluyor. Üretim aşamasını test ediyor.

iPhone 12 Pro Max'in şaşırtan özellikleri

Söz konusu ekran görüntülerine baktığımızda, ilk olarak LiDAR özelliklerinin etkinleştirildiği seçenekler göze çarpıyor. LiDAR'dan da bahsedelim. LiDAR, lazer ışığına endeksli bir teknoloji. Yansıyan lazer ışığının ölçülmesini sağlıyor ve bu şekilde mekanın derinlik algısı LiDAR'ı kullanan cihaza aktarılıyor. Hatırlarsanız geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan raporlarda Apple'ın arttırılmış gerçekliği daha iyi hale gelirmek için yeni iPhone'da LiDAR'a yer vereceği belirtilmişti. PVT cihazdan gelen ekran görüntüsü LiDAR'ı doğruluyor.

iPhone 12 Pro Max'in şaşırtan özellikleri

Diğer ekran görüntüsünde ise telefonun 120 Hz ekran yenileme hızına sahip olduğu görülüyor. Sonuç olarak PVT cihazlar nihai ürünler değil, bu nedenle Apple belki bazı değişiklikler yapabilir ve son üründe söz konusu özelliklere yer vermeyebilir.

Tüm bunlarla birlikte Prosser, ünlü iPhone çentiğinin aynı boyutta kaldığını, çerçevelerin ise fark edilir derecede daha ince olduğunu öne sürüyor. Ayrıca Face ID'nin daha geniş bir açıdan çalıştığını da belirtiyor.