Google'ın telefonunun özellikleri ortaya çıktı

Google görünürde Android 11 üstünde çalışıyor, fakat kapalı kapılar ardında merakla beklenen yeni Pixel serisi var. Uzun zamandan beridir Google'ın yeni Pixel telefonları hakkında çeşitli söylentiler vardı. Özellikler konusunda ise iddialar da tutarsızlık yer alıyordu. Farklı kaynaklardan gelen farklı raporlar birbirini tutmuyordu. Fakat bugün yeni bir rapor yayınlandı. Pixel 4a 5G ve Pixel 5'in özellikleri ortaya çıktı.

Google'ın telefonunun özellikleri ortaya çıktı
Google'ın telefonunun özellikleri ortaya çıktı
Google bu sonbaharda orta sınıf bir Pixel 4a 5G varyantının yanında "amiral gemisi" bir Pixel 5 modeli sunmayı planlanıyor. Güvenilir bir kaynak bugün, her iki telefonda da çok sayıda güvenilir bilgi paylaştı.

Bu bilgilere göre hem Pixel 5 hem de Pixel 4a 5G, 5,81 inçlik Pixel 4a'dan daha büyük bir ekran ile birlikte gelecek. Pixel 5, 6 inçlik bir ekrana Pixel 4a 5G ise 6,2 inçlik bir ekrana sahip olacak. Pixel 5'in Pixel 4a ile aynı kaplama alanına sahip olacağı ancak çerçevelerinin daha ince olacağı iddia ediliyor.

Ayrıca 5G bağlantı desteği olan Pixel 4a varyantının 90 Hz ekran tazeleme oranına sahip OLED bir ekran ile geleceği iddia ediliyor. Ancak bu cihaz hakkında daha fazla bilgi bulunmuyor.

Diğer yandan Pixel 5 tarafına baktığımızda ise; tasarım olarak 4a ile oldukça benzer olduğunu iddia ediyor, bu da çerçevelerinin, OnLeaks'in dün oluşturduğundan daha ince olacağı anlamına geliyor. Cihaz çift arka kamerayla geleceği iddia ediliyor. Bunlardan bir tanesi standart kamera diğerinin ise ultra geniş açılı sensöre sahip olacağı düşünülüyor. 128 GB dâhili depolama alanıyla birlikte gelecek olan Pixel 5 ise 8 GB RAM'e sahip olacak.

Pixel 5'in ayrıca modern bir ekran içi biyometrik tanıma seçeneği yerine geleneksel bir arkaya monte edilmiş parmak izi tarayıcıya, 15W kablosuz şarj ve 5W ters kablosuz şarj özelliklerine sahip olması bekleniyor. İşlemci tarafına bakıldığında her iki modelin de Qualcomm Snapdragon 765G işlemciyle birlikte geleceği iddia ediliyor. Pixel 4'ün 2,800 mAh bataryaya, Pixel 5'in ise 3,080 mAh bataryaya sahip olacağı iddia edilse de, Pixel 5'in belirtilen batarya gücünün güvenilir bir bilgi olmadığı söyleniyor.

Google'ın 30 Eylül'de çıkaracağı düşünülen bu iki telefondan Pixel 4a 5G'nin 499 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor. Ancak Pixel 5'in fiyatı şimdilik gizemini koruyor.