ABD Başkanı Trump'tan idam çağrısı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, 2013'teki Boston Maratonu saldırısının sorumlusu Cohar Tsarnayev'e yönelik idam cezasının uygulanmasını istedi.

ABD Başkanı Trump'tan idam çağrısı!
ABD Başkanı Trump'tan idam çağrısı!
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, ABD Federal Temyiz Mahkemesinin, 2013'teki Boston Maratonu saldırısının sorumlusu Cohar Tsarnayev'e verilen idam cezasını iptal etmişti. 

Başkan Trump o karara Twitter'dan tepki gösterdi. Boston Maratonu saldırısının 11 Eylül saldırılarından sonra Amerika tarihindeki "en kötü terör saldırısı" olduğunu vurgulayan Trump, "Boston bombacısı Cohar Tsarnayev kadar idam cezasını hak eden çok az kişi vardır." ifadesini kullandı.

Saldırıda çok fazla kişinin yaşamını yitirdiğini ve hayatının karardığını vurgulayan Trump, "Federal hükümet, tekrar idam cezası için başvurmalıdır. Ülkemiz temyiz kararının uygulanmasına izin veremez. Ayrıca, bu mahkemenin bu kadar uzun sürmesi de çok saçma." değerlendirmesinde bulundu.

ABD'de, 15 Nisan 2013'te Boston Maratonu sırasındaki saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmiş, 264 kişi yaralanmıştı. FBI'ın, saldırının Cohar ve Tamerlan Tsarnaev kardeşler tarafından yapıldığını ortaya çıkarmasının ardından aranan 26 yaşındaki Tamerlan Tsarnaev polisle girdiği çatışmada vurularak öldürülmüştü.