Yer yerinden oynayacak!

Amerikalı siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu yaşamını yitirmesinin ardından sayısız protestoların yapıldığı ABD'de, bir siyahinin daha 2016'da yine polis tarafından öldürülme anının görüntüleri paylaşıldı.

Yer yerinden oynayacak!
Yer yerinden oynayacak!
ABD'de, bir siyahinin daha 2016'da polis tarafından öldürülme anının görüntüleri paylaşıldı.

Siyahi Deravis Caine Rogers'ın (22) ailesinin avukatları, Georgia eyaletinin başkenti Atlanta'da 22 Temmuz 2016'da Rogers'ın ölümüyle sonuçlanan olaya ilişkin polisin araç kamerasından elde edilen görüntüleri yayınladı.

Olay gününe ait görüntülerde, bir sitenin güvenlik görevlisinden şüpheli biri olduğuna dair aldığı ihbarı değerlendirmek üzere yola çıkan polis James Burns'un, siteye girdikten sonra tepe lambasını açtığı görülüyor.

Burns'un siteden çıkmak üzere karşıdan gelen Rogers'ın aracını durdurmak için karşı şeride geçtiği dikkati çekiyor.

Rogers'ın da direksiyonu kırarak polislerin yanına geçtiği sırada polisin silah sesleri geliyor.

Bu esnada polis arabasının yanındaki kaldırımda duran iki kadın, birbirlerine korkuyla sarılarak uzaklaşmaya çalışıyor.

Görüntüler, Rogers'ın aracını polis arabasına doğru sürmediğini ortaya koyuyor.

POLİS ŞİDDETİ İÇİN KOMİSYON ÇAĞRISI

Rogers ailesinin avukatlarından Shean Williams basın toplantısında, kentin polis teşkilatıyla sorunu olan Rogers gibi ailelerin hiçbir zaman adalet elde edememelerinin adil ve doğru olmadığı söyledi.

Williams, ülkede adaletsizlik ve polisin ateş açması hakkında konuşulurken Atlanta polisinin adaletsizlikleriyle ve Caine Rogers'ın ölümüyle ilgili sorumluluk alınmamasını samimi bulmadığını ifade etti.