CHP'li Kumluca Belediyesi'nden HDP modeli atama!

Yolsuzluk iddiaları ile soruşturma geçiren Antalya’da CHP’li Kumluca Belediyesi'nde bir skandal daha ortaya çıktı. Başkan Mustafa Köleoğlu’nun HDP’liler gibi kendisine eş başkan atadığı tespit edildi.

CHP'li Kumluca Belediyesi'nden HDP modeli atama!
CHP'li Kumluca Belediyesi'nden HDP modeli atama!
Antalya'da adı 2 milyon liralık yolsuzlukla anılan ve faaliyet programı mecliste onaylanmayan, belediye lojmanına usulsüz harcamalar yapılan CHP'li Kumluca Belediyesi'nde tuhaf işler olmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin incelemeye aldığı CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu'nun belediye yönetimine eş başkan benzeri bir atama yaptığı ortaya çıktı. Köleoğlu'nun ayrıca müdür bulamadığı için bir kişiye 5 müdürlük görevi birden verdiği de tespit edildi.

CHP'li Kumluca Belediyesi'nden HDP modeli atama!

HDP BENZERİ ATAMA
Başkan Mustafa Köleoğlu'nun göreve başladıktan sonra 31 Mayıs 2019'da kendisine yardımcı olarak Selahattin Kelleci, Mehmet Toprak ve Ramazan Uluşar'ı atadı. Kelleci ve Toprak'ın atamaları yönetmelik ve kanunlara uygun gerçekleş- tirilirken Uluşar'ın durumunun uygun olmamasına rağmen Başkan Yardımcısı olarak ataması yapıldı. Kapısındaki levha görev unvanı yazılan Ramazan Uluşar, Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı olarak adına kartvizit bastırdı, belediyenin sosyal medya hesabından yaptığı çalışmalar haberleştirilip paylaşıldı.

TAMAMEN KANUNSUZ
Başkan Yardımcılığı için seçilmiş Belediye Meclisi üyesi veya daha önceden 657 Sayılı Kanun'a tabi memur olma şartı olmasına rağmen Ramazan Ulaşar'ın bu vasıfları taşamadığı belirlendi. Müfettişlere ifade veren Uluşar'ın bu vasıfları taşımadığını söylediği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı Müfettişlerinin Ramazan Uluşar'ın kanunlara aykırı Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmesi nedeniyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi. Uluşar'ın attığı imzaların ise geçersiz olduğu vurgulandı. CHP'li Kumluca Belediyesi'nde HDP'li belediyelerin yaptığı gibi eş başkan atamasına benzer görevlendirme ise tepki çekti.

CHP'li Kumluca Belediyesi'nden HDP modeli atama!

BİR KOLTUKTA 5 GÖREV
CHP'li Kumluca Belediyesi'nde skandal atamadan sonra bir kişiye 5 müdürlük görevi verilmesi de dikkat çeken başka bir konu oldu. Belediyede Plan ve Proje Müdürü olarak görev yapar Osman Duran'a 5 görev birden verildi. Başkan Mustafa Köleoğlu'nun atama yapacak başka bir müdür bulamadığı için Duran'ı, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Sosyal Yardım İşleri Müdürü, Temizlik İşleri Müdürü ve Kırsal Hizmetler Müdürü olarak görevlendirmesi dikkat çekti.