Galata Kulesi'ndeki korkunç yapılaşma!

Galata Kulesi'nde yapılan tahribatın ve izinsiz yapılaşmanın fotoğraflarına ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğü; Galata Kulesi'ne izinsiz yapılan lokanta ve kafeterya ile izinsiz yapılan niteliksiz duvar örgüsü ve çimento harçlı bölümleri ortadan kaldırmaya başladı.

Galata Kulesi'ndeki korkunç yapılaşma!
Galata Kulesi'ndeki korkunç yapılaşma!
Galata Kulesi'nde restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Kulede yapılan restorasyonla ilgili CHP cenahının ortaya attığı kulenin yıkılacağına dair sekülasyonlar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yalanlandı. 

Galata'da süre restorasyonla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Ortaya çıkan görüntülerde kulenin içinde yapılan izinsiz yapılaşma ile kuleye verilen korkunç zarar gözler önüne serildi. 


Galata Kulesi'ndeki korkunç yapılaşma!



Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmaları hakkında sosyal medyada CHP'li bazı isimler tarafından tartışma konusu olarak gündeme getirilen çalışmalar sürerken olayın gerçek yüzünü gösteren fotoğraflar ortaya çıktı.

Galata Kulesi'ndeki korkunç yapılaşma!

GALATA KULESİ'NDE İZİNSİZ YAPILAN BÖLÜMLER KALDIRILIYOR


Galata Kulesi'nde lokanta ve kafeterya olarak kullanılan bölümlerin kaldırılmaya başladığı öğrenildi. Lokanta ve kafeterya kapsamında yapılan ofis ve mutfakların da söküldüğü ifade ediliyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün; Galata Kulesi'nde orijinal fonksiyonu ile alakası olmayan bölümler ve zamanla izinsiz yapılan bölümlerin kaldırıldığı bildirildi.

GALATA KULESİ'NİN 7 KATINDA DA İZİNSİZ YAPILAŞMA BULUNUYOR

Galata Kulesi'nin 1., 2., 3., 4., 5., 6. ve 7. katındaki bulunan izinsiz yapılan yapıların tamamen kaldırılacağı bildirildi.

Galata Kulesi'ndeki korkunç yapılaşma!

ERSOY: 'GALATA KULESİ'NDE YIKILAN KISIMLAR GALATA KULESİ'NE ZARAR VEREN KISIMLAR...'


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medyada yer alan Galata Kulesi'nin duvarlarının yıkıldığı iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.


Galata Kulesi'ndeki korkunç yapılaşma!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda; 'Sosyal medyada 'Galata Kulesi'nin duvarları yıkılıyor' şeklindeki iddialar asılsızdır.

Yıkılan kısımlar sonradan yapılan, Galata Kulesi'ne zarar veren kısımlardır. Restorasyonda kullanılan yöntemler konusunda ise ilgili firmaya gerekli yaptırım uygulanacaktır' ifadelerini kullandı.