Kritik kabine toplantısı başladı!

Bugün Başkan Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplanan kabinede en önemli gündem maddesi son dönemde tatil ve bayramın etkisiyle artış gösteren koronavirüs vakalarına karşı yeni önlemler oluşturuyor.

Kritik kabine toplantısı başladı!
Kritik kabine toplantısı başladı!
Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı başladı. Masada Türkiye'de artan koronavirüs vakaları okulların açılması ve Lübnan'da yaşanan patlama gibi kritik konular var. 

BİLİM KURULU TAVSİYELERİ ELE ALINACAK

Toplantıda, okullarda başlayacak örgün eğitim öncesinde Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve salgında bu hafta ortaya çıkacak rakamlara göre yeni bir değerlendirme yapılabileceği belirtiliyor.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI SUNUM YAPACAK

Bu kapsamda okullarda alınan önlemlerin yanı sıra okulların açılış tarihiyle ilgili değerlendirmeler de yapılacak. Kabinede Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgının seyriyle ilgili Türkiye'deki son durum, okullarda alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar hakkında kabineye detaylı bir bilgilendirme yapacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın da koronavirüsün ekonomiye etkileri ve önümüzdeki dönemde alınacak tedbirlere ilişkin kapsamlı bir sunum yapması bekleniyor.

BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLAMA YAPACAK

Kabine toplantısının ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kameralar karşısına geçerek açıklama yapması bekleniyor.